Investidura en suspens

Junts es fa enrere i rebutja investir Aragonès per a un Govern en solitari

  • ERC es reuneix de nou amb els puigdemontistes i els transmet que només negociarà els vots per a la investidura

Pere Aragonès.

Pere Aragonès. / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Junts ha transmès aquest dimarts a la tarda a ERC que no cediran els seus vots per investir el candidat republicà a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, si pretén liderar un Govern en solitari, segons han confirmat a aquest diari fonts d’Esquerra després de la reunió que els dos partits han mantingut al Parlament de manera telemàtica. El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, s’havia compromès a principis del mes d’abril a investir Aragonès amb o sense coalició de govern.

Notícies relacionades

En la primera trobada formal que han celebrat després que els republicans trenquessin les negociacions a la recerca d’un Govern de coalició i limitessin les converses amb Junts a aconseguir els seus vots per a la investidura d’Aragonès per governar en solitari.

En la reunió, els republicans han insistit que l’única opció possible per evitar eleccions és investir Aragonès per fer un Govern en solitari i a partir d’allà continuar negociant sense la pressió de la repetició dels comicis, mentre que Junts ha defensat en un comunicat que «la millor manera d’evitar les eleccions és recuperar les negociacions» per fer un govern de coalició.