Cimera de Porto

Sánchez veu inacceptables acomiadaments en sectors que guanyen amb la digitalització

  • Critica que sectors beneficiats amb la transformació digital acomiadin quan tenen beneficis

Sánchez veu inacceptables acomiadaments en sectors que guanyen amb la digitalització
1
Es llegeix en minuts

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, considera que no és acceptable que sectors beneficiats de la transformació digital guanyin «salaris de sis xifres» i incrementin beneficis mentre alhora acomiaden els seus treballadors.

Sánchez ha llançat aquesta crítica en la seva intervenció en la cimera de la UE de Porto davant la resta de caps d’Estat i de Govern assistents a la trobada. Per al cap de l’Executiu, no és possible veure el que s’està testificant a Europa.

«Sectors guanyadors de la transformació digital que estan expulsant força de treball mentre ells estan guanyant salaris de sis xifres i incrementant els seus beneficis i bonificació», ha assenyalat. En aquesta línia, ha prosseguit en una intervenció en anglès: «No crec que això sigui acceptable, i penso que des de la dimensió política necessitem donar també una resposta contundent».

Fonts del Govern han assenyalat posteriorment que amb les seves paraules Sánchez no s’estava referint directament a les entitats bancàries, sinó a tots els sectors que estan actuant d’aquesta manera.

Advertència de Calviño

Aquestes paraules arriben dies després que la vice presidenta segona del Govern espanyol, Nadia Calviño, demanés els bancs responsabilitat per buscar totes les alternatives que minimitzin l’impacte negatiu sobre l’ús de les fusions, especialment quan es produeixen mentre es paguen sous i bonificacions «inacceptables» als directius.

Notícies relacionades

El president de l’Executiu espanyol ha ressaltat que el 2020 ha sigut un any «terrible» per la pandèmia, però ha assenyalat que ha sigut també un any en què han augmentat els processos d’integració europeus. Així mateix, ha ressaltat que els fons Next Generation proporcionen a Espanya els instruments necessaris per donar una resposta positiva als reptes que té el país per davant, tant respecte a la transició ecològica com digital.

Per a Sánchez, és molt important incorporar la perspectiva inclusiva en aquesta gran transformació, tenint en compte la igualtat de gènere, la perspectiva intergeneracional i la integració territorial. També ha afirmat que la pandèmia ha accelerat els canvis i que és necessari que els acords es facin sota el marc del diàleg social. En aquest punt, ha recordat que, l’últim any, Espanya ha arribat a un total d’11 acords amb el consens dels interlocutors socials.