Cita amb les urnes

¿Quina va ser la participació de les anteriors eleccions a la Comunitat de Madrid?

  • La pandèmia i el fet que la cita tingui lloc un dimarts i no un diumenge poden castigar la crida a les urnes

¿Quina va ser la participació de les anteriors eleccions a la Comunitat de Madrid?
1
Es llegeix en minuts

Les eleccions a la Comunitat de Madrid solen moure’s sempre en els mateixos percentatges de participació: més d’un 60%, menys d’un 70%. Però aquesta vegada és diferent. En primer lloc, perquè l’avanç electoral d’Isabel Díaz Ayuso, aprovat en calent, com a resposta a la frustrada moció de censura del PSOE i Ciutadans a Múrcia, ha provocat que aquests comicis tinguin lloc un dimarts, no un diumenge, un canvi que pot afectar la quantitat de ciutadans que hi aniran a dipositar la papereta.

Notícies relacionades

I en segon terme, per la pandèmia del coronavirus. La incidència en l’autonomia continua sent superior a la de la mitjana d’Espanya, un factor que potser desmotivarà una part de l’electorat a votar. Als comicis catalans del febrer passat, la participació es va situar en el 51,29%, quan el 2017 havia sigut del 79,09%. 

El maig del 2019, el 64,27% del cens madrileny va acudir a les urnes, un percentatge lleument inferior al de les convocatòries anteriors. El 2015, va ser del 65,69%. El 2011, del 65,86%. I el 2007, del 67,31%.