TENS FINAL DE CAMPANYA

El PSOE porta Ayuso a la Junta Electoral per l’ús «partidista» del Dos de Maig

Els socialistes presenten un recurs de 22 pàgines per denunciar la instrumentalització de la «llibertat» per part de la presidenta regional

El PSOE porta Ayuso a la Junta Electoral per l’ús «partidista» del Dos de Maig
1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

La campanya del 4-M, la més aspra i atípica que es recorda, ja ha acabat, però no la conflictivitat i el xoc entre els partits. Aquest dilluns, 3 de maig, jornada de reflexió, el PSOE ha portat Isabel Díaz Ayuso a la Junta Electoral Provincial per l’ús «partidista» dels fastos oficials del Dos de Maig. 

Notícies relacionades

En un escrit de 22 pàgines, els socialistes reclamen a la JEP que obri expedient sancionador contra la presidenta regional per «infracció reiterada i greu» de l’article 50.2 de la llei electoral, que, per «reincidència i desobediència a les administracions electorals», acabi «amb la sanció més gran possible». Aquest article 50.2 de la Loreg és el que exigeix neutralitat als poders públics en tot el procés electoral. 

El fonament principal del recurs del PSOE és que Ayuso utilitza una vegada i una altra la paraula «llibertat» en el seu discurs institucional, ‘leitmotiv’ del seu propi missatge de campanya. Remarca que la llibertat per la qual va lluitar el poble de Madrid el 2 de maig del 1808, i que es va plasmar a la Constitució del 1812, ha de ser la «llibertat de tots, i no només la dels seus governants, per sentir-se per sobre de la llei». La llibertat no és «fer el que es vulgui», sinó que ha d’estar consolidada en la «legalitat», prossegueix, per això no hi cap la «utilització partidista».