Els madrilenys coneixeran en temps real l’aforament de la seva escola el 4-M

Els madrilenys coneixeran en temps real l’aforament de la seva escola el 4-M
1
Es llegeix en minuts

Els madrilenys que vagin a votar demà dimarts 4 de maig a les eleccions autonòmiques podran conèixer en temps real, a través d’una web i una ‘app’ que ha dissenyat la comunitat, com es troba d’aforament del seu col·legi electoral per així triar el moment més adequat per acudir a dipositar el seu vot.

Aquest dilluns la consellera de Presidència, Eugenia Carballedo, va avançar aquest detall durant la roda de premsa oferta des del Centre de Difusió de Dades instal·lat a Ifema, en què ha comparegut amb els consellers de Justícia, Interior i Víctimes, Enrique López, i de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, per presentar la informació relacionada amb la jornada electoral de demà.

La web i l’‘app’ facilitaran dades sobre l’obertura i tancament de les taules, la participació i resultats de la votació, però a més disposaran d’un configurador de pactes i un mapa interactiu amb la informació de les candidatures més votades en cada municipi.

L’‘app’, segons va explicar la consellera, estarà disponible per als sistemes iOS i Android, i per accedir a la web els ciutadans hauran de dirigir-se al portal de la Comunitat de Madrid, www.comunidad.madrid, en què també es podran descarregar l’aplicació.

A la web també es podrà conèixer l’històric i fer cerques de totes les votacions que han tingut lloc a la Comunitat de Madrid tant en eleccions generals, com autonòmiques i locals.

Notícies relacionades

Però aquest no és l’únic avenç tecnològic que es presentarà amb motiu d’aquestes eleccions, perquè en el Centre de Processament i Difusió de Dades, on ha tingut lloc la roda de premsa, també hi ha l’anomenat robot ‘Sophia’, com a recolzament per als mitjans de comunicació i els 161 periodistes acreditats.

‘Sophia’ és un robot que utilitza intel·ligència artificial per respondre a diferents qüestions sobre el procés electoral: les mesures de protecció sanitària, informació sobre vot per correu i vot accessible, sobre els recursos disponibles en les aplicacions mòbils o web, i també dades d’avenços de participació.