L’endimoniada investidura

Borràs no farà consultes fins a assegurar-se que Aragonès té recolzaments per ser investit

  • La presidenta del Parlament adverteix que no permetrà una nova investidura fallida

  • Avança que aquesta vegada els contactes amb els grups parlamentaris seran per telèfon

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha advertit que no farà una nova ronda de consultes fins que tingui la «certesa» que el candidat d’ERC, Pere Aragonès, té possibilitats de ser investit president. En una entrevista amb l’agència ACN, Borràs ha descartat així que es produeixi una nova investidura fallida. Així mateix, la presidenta del Parlament considera que Salvador Illa, guanyador de les eleccions catalanes, és un candidat «no viable», ja que al Parlament no suma prou recolzaments.

«El país no està per a investidures fallides i, per tant, quan es faci serà perquè ha de tenir èxit». Així ha deixat clar Borràs que no permetrà cap altra investidura fallida i que, per tant, no convocarà el ple corresponent fins que no tingui clar que Aragonès té els vots per ser investit.

Notícies relacionades

Borràs també ha avançat que aquesta vegada la ronda de consultes amb els grups serà per telèfon. Davant les demandes per part de diversos grups perquè faci aquesta ronda, la dirigent independentista ha dit que té contactes informals per prendre la temperatura de com van les negociacions. No ha volgut fixar una data per a aquesta ronda de trucades. S’ha limitat a dir que «quan el treball sigui prou madur serà quan la investidura serà possible».

Respecte a la intenció de Salvador Illa de sotmetre’s a la investidura, Borràs considera que només hi ha un candidat, Aragonès. «Escoltaré Illa com la resta i si constato que la situació és la mateixa, tindrem el mateix candidat. No es tracta de voler ser candidat, sinó de tenir viabilitat per ser-ho», ha remarcat, argumentant que el socialista continua tenint una majoria de vots en contra de la seva investidura.