Negociacions per formar Govern

ERC i JxCat es reuneixen a Lledoners a poques hores que finalitzi l’ultimàtum dels republicans

  • Fonts del partit d’Aragonès valoren «positivament» el contacte, per la qual cosa «espremeran les últimes hores» d’avui per continuar conversant 

1
Es llegeix en minuts

Els negociadors d’ERC i JxCat han celebrat aquest dissabte al matí la seva segona reunió d’aquesta setmana a la presó de Lledoners (Barcelona), per intentar desbloquejar d’una vegada un acord de govern.

A la reunió ha assistit el candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de Josep Maria Jové, que han parlat amb l’equip negociador de JxCat, encapçalat pel secretari general del partit, Jordi Sànchez, pres al centre penitenciari.

Ja dimarts passat es va celebrar una primera cimera a Lledoners, amb Aragonès, Jové i Oriol Junqueras, per part d’ERC, i Sànchez, Elsa Artadi i Josep Rius, per part de JxCat.

La d’avui, no obstant, era clau per aclarir una incògnita: justament avui dissabte venç l’ultimàtum plantejat per ERC a JxCat per arribar a un acord o començar a explorar una alternativa.

Fonts d’ERC consultades per Efe han assenyalat que posaran a sobre de la taula l’opció d’un Govern en solitari si no es desencalla ja la negociació. Va ser el mateix Sànchez qui va verbalitzar una alternativa a l’abril: «Vaig dir que no especularíem amb eleccions. Si volen, que governin en minoria».

Notícies relacionades

«Va ser JxCat qui va plantejar aquesta opció» d’un Govern d’ERC en solitari, remarquen fonts republicanes, que remarquen que fa 75 dies que miren de pactar una coalició.

Després de la reunió de Lledoners, fonts d’ERC han valorat «positivament» el contacte, per la qual cosa «espremeran les últimes hores» d’aquest 1 de maig per continuar conversant amb JxCat i en reunions internes de partit, abans de pronunciar-se definitivament entre demà diumenge o dilluns sobre quin serà el seu següent pas.