Novetat editorial

Jordi Pujol aborda la seva confessió i el procés en un llibre

L’expresident trenca el silenci que guarda des de la seva confessió del 2014

Jordi Pujol i el seu fill Jordi Pujol Ferrusola a l’Hotel Majestic el 2009.

Jordi Pujol i el seu fill Jordi Pujol Ferrusola a l’Hotel Majestic el 2009. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol aborda la seva situació personal des de la confessió sobre els diners ocults a Andorra, així com les conseqüències del procés, al llibre «Entre el dolor i l’esperança», en el qual és entrevistat pel periodista i escriptor Vicenç Villatoro.

El llibre, editat per Proa i Enciclopèdia, sortirà a la venda el 2 de juny i trencarà el silenci que Pujol ha estat guardant des de la seva caiguda en desgràcia el 2014, arran de la confessió sobre els diners no declarats que havia mantingut a l’estranger. Després d’una llarga instrucció, el cas, en què es jutjarà l’abast de la situació –si l’enriquiment de la seva família es deu a una herència o al contrari es van beneficiar de la seva posició de poder– i la responsabilitat de l’expresident i de la pràctica totalitat de la seva família, està a punt d’arribar a judici.

Pujol (Barcelona, 1930) reflexiona, van informar els editors en un comunicat, sobre la situació actual del debat independentista i la reacció de l’Estat, el seu llegat polític i la seva situació personal, sacsejada per les causes judicials que afecten la seva família.

Notícies relacionades

L’expresident exposa el seu sentiment de culpa i la seva petició de perdó, tot i que també fa «afirmació d’uns ideals i uns valors» i expressa «la seva visió sobre el que caldria fer col·lectivament en un futur immediat», assenyala el comunicat.

Les seves reflexions es desenvolupen en format entrevista, conduïda per Villatoro, exdirector del diari Avui i de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, va informar Efe. n