Després de qüestionar la desobediència

La majoria independentista avala el relleu de Cuevillas per Madaula a la Mesa

  • El PSC dona suport al candidat dels comuns, Vox opta pel seu postulant i Cs escriu «Sectarisme, no: democràcia, sí» a la papereta

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dia 5 de març del 2020 els diputats van abandonar la sala de plens sense sospitar que un virus es carregaria la normalitat a què estaven acostumats. Un any i 54 dies després, amb confinament, eleccions i restriccions pel mig, els 135 representants al Parlament s’han pogut tornar a asseure a l’hemicicle. L’aforament de les últimes sessions de l’anterior legislatura es van reduir a 21 persones i en aquesta 13a etapa la constitució de la Cambra i les dues jornades del debat d’investidura fallit de l’aspirant d’ERC, Pere Aragonès, es van celebrar a l’Auditori, una opció que ja s’ha descartat per l’alt cost logístic que requereix la seva adaptació: 152.000 euros en total.

Notícies relacionades

Amb mascaretes FFP2 i un escó de distància entre diputats, els electes han ocupat tot l’espai útil de la sala, inclosa la tribuna de convidats i les llotges. L’independentisme al grup de l’esquerra, i la resta dels grups a la dreta. Un passadís continua separant els dos blocs i evidenciant alhora la distància entre ells.

La sessió ha començat amb la votació d’Aurora Madaula (Junts) com a secretària segona de la Mesa del Parlament després de la renúncia de Jaume Alonso-Cuevillas, àmpliament criticat pel seu grup per qüestionar la desobediència. «Li agraïm extraordinàriament la seva tasca», ha expressat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, abans d’iniciar el tràmit. Els electes han anat desfilant fins a l’urna, ja que aquesta votació requereix aquest sistema de votació, papereta en mà. El PSC ha donat suport al candidat dels comuns, Lucas Silvano Ferro; Vox ha avalat la seva pròpia postulant, María García Fuster; mentre que Cs ha escrit la frase «Sectarisme, no: democràcia, sí» a la papereta, cosa que es converteix en vot nul. El resultat final de la votació ha sigut 74 vots per a Madaula, 3 en blanc, 40 vots per a Ferro, 11 per a García Fuster i 5 de nuls.