Nova legislatura

Els comuns celebren que ERC «comenci a adonar-se» que Junts no és el camí

  • Demanen una «alternativa progressista» per a la Generalitat

Els comuns celebren que ERC «comenci a adonar-se» que Junts no és el camí
1
Es llegeix en minuts

El portaveu de Catalunya En Comú al Congrés, Joan Mena, ha celebrat que ERC «comenci a adonar-se i «a arribar a la conclusió» que «és impossible governar amb Junts», i ha demanat als republicans de Pere Aragonès que «diguin ja d’una vegada si volen una alternativa progressista» per a la Generalitat.

En roda de premsa, Mena ha qualificat de «bona notícia» les declaracions d’Aragonès aquest cap de setmana establint un ultimàtum a Junts per al tancament d’un acord abans de l’1 de maig sota l’amenaça d’obrir-se a altres possibles pactes d’investidura.

«Ara el que fem nosaltres és tornar a dir-li a ERC que estem disposats, que encara estem asseguts a la taula, i que volem que tornin a la taula de negociació per explorar alternatives a Junts», ha dit Mena.

Notícies relacionades

El portaveu ha destacat que un Govern progressista «és el que desitgen la majoria de catalans», així com un executiu «fort i sòlid, que garanteixi la governabilitat quatre anys», cosa que segons el seu parer no passarà amb una Generalitat d’ERC-Junts.

Per aconseguir-se aquest Govern fort, el PSC hauria de sumar-se a ERC i comuns, una fórmula que Mena ha dit que «no s’entén per què és possible al Congrés o a l’Ajuntament de Barcelona però no al Parlament», informa Efe.