Visita la farmacèutica Hipra a Amer, el poble de Puigdemont

Sánchez afirma que podrà garantir la vacunació «de tots els espanyols abans de final d’any»

  • El president del Govern central ha mostrat la seva esperança a comptar amb una vacuna nacional el 2021

Pedro Sánchez, acompañado de ministros y otras autoridades, visitando las instalaciones de la farmacéutica Hipra.

Pedro Sánchez, acompañado de ministros y otras autoridades, visitando las instalaciones de la farmacéutica Hipra. / MONCLOA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern central, Pedro Sánchez, assegura: «Podem garantir la vacunació a tots els espanyols abans de final d’any», a més de mostrar la seva esperança a tenir una vacuna nacional al més aviat possible. «Entre l’abril i el setembre arribaran a Espanya 87 milions de dosis a Espanya i podem garantir la vacunació a tots els compatriotes abans de final d’any», ha asseverat aquest divendres a la farmacèutica Hipra, a Amer (Girona).

«Una de les grans lliçons que hem de treure’n és que la unió fa la força. Des de la Generalitat, que ens acompanya la consellera; el Govern i els municipis hem donat una resposta comuna» a la pandèmia diu, fent després un al·legat entre la col·laboració publicoprivada.

Des d’aquestes instal·lacions a Amer (el poble natal de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont), Sánchez també ha mostrat la seva esperança a comptar amb una vacuna nacional contra la Covid aquest mateix any.

El president s’ha reunit, junt amb la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el titular de Ciència i Innovació, Pedro Duque, amb els responsables d’aquesta companyia, que té obertes dues línies d’investigació per a una vacuna, una d’elles pròpia i una altra en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona. El mes de desembre passat, el llavors ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja va recórrer les instal·lacions d’aquesta empresa i es va reunir amb els membres de la seva direcció per conèixer els plans que estaven desenvolupant.

Objectiu ferm: un 70% abans de la tardor

Notícies relacionades

La visita de Sánchez s’ha organitzat just després que el Govern reafirmés la seva intenció de mantenir el pla de vacunació previst, malgrat els problemes amb AstraZeneca i Janssen. Sánchez va ratificar aquest mateix dimecres davant el ple del Congrés que el 70% de la població espanyola estarà vacunada a finals de l’estiu.

A més, és la seva primera visita a Catalunya després del fracàs de l’intent d’investidura de Pere Aragonès després de les eleccions del 14 de febrer, que va obrir la porta a un període de dos mesos en el qual –si un candidat no obtingués el suport del Parlament– caldria repetir els comicis.