La xacra de la corrupció

L’Audiència demana a Suïssa que desbloquegi 58 milions de Bárcenas i altres condemnats per la Gürtel

L’Audiència demana a Suïssa que desbloquegi 58 milions de Bárcenas i altres condemnats per la Gürtel
1
Es llegeix en minuts

L’Audiència Nacional ha sol·licitat a les autoritats suïsses el desbloqueig dels comptes de quatre condemnats pel cas Gürtel, entre ells l’extresorer del PP Luis Bárcenas, per fer front al pagament de les responsabilitats econòmiques imposades en la sentència, que ascendeixen a més de 58 milions d’euros.

Els magistrats de la secció segona del Penal de l’Audiència han dictat una interlocutòria en la qual remeten a les autoritats de la Confederació Suïssa els consentiments atorgats pels quatre condemnats perquè es desbloquegin els comptes que tenien oberts al país helvètic.

A part de Bárcenas, que en aquests moments està sent jutjat pel presumpte pagament de part de la reforma de la seu del PP amb diners de la caixa b, la decisió també afecta el considerat capitost de Gürtel, Francisco Correa; el seu número dos a la trama i exdirigent del PP gallec Pablo Crespo; i Iván Yáñez, apoderat de l’extresorer popular per gestionar els seus diners a Suïssa.

Després d’acceptar els condemnats que es desbloquegessin els fons que tenien en els comptes que van obrir a Suïssa, embargades en virtut de la investigació judicial, el tribunal s’ha dirigit a les autoritats del país helvètic perquè aquests siguin transferits al compte judicial de l’Audiència Nacional «per a la seva aplicació a les responsabilitats pecuniàries a què han sigut condemnats en el present procediment».

El repartiment

Notícies relacionades

En el cas de Bárcenas, les quantitats objecte de condemna ascendeixen a 36,2 milions d’euros; per a Correa sumen un total d’11,3 milions; en el cas d’Iván Yáñez 6 milions i en el de Crespo, 5,1.

Si quan se satisfacin les responsabilitats econòmiques que pesen sobre ells queda alguna quantitat sobrant dels diners desbloquejats i transferits, la Sala estableix que aquesta quedi a disposició dels altres procediments oberts contra els esmentats penats que parteixin de les mateixes diligències en què s’ha acordat el bloqueig per les autoritats suïsses, és a dir, del cas Gürtel.