Judici de la caixa b del PP

El marit de Cospedal nega ser el «López del Hierro» dels ‘papers de Bárcenas’

  • L’empresari assenyalat per Bárcenas nega davant el tribunal haver pagat al PP de Madrid

GRA485 MADRID, 03/06/2015.- La presidenta de Castilla-La Mancha en funciones, María Dolores de Cospedal (d) y su esposo, Ignacio López del Hierro, presencian la tradicional Corrida de Beneficencia,un mano a mano de Miguel Ángel Perera con Julián López El Juli, con toros de la ganadería de Victoriano del Río, en la plaza de toros de Las Ventas, festejo que se enmarca dentro de la Feria de San Isidro, aunque fuera de abono. EFE/Juanjo Martin

GRA485 MADRID, 03/06/2015.- La presidenta de Castilla-La Mancha en funciones, María Dolores de Cospedal (d) y su esposo, Ignacio López del Hierro, presencian la tradicional Corrida de Beneficencia,un mano a mano de Miguel Ángel Perera con Julián López El Juli, con toros de la ganadería de Victoriano del Río, en la plaza de toros de Las Ventas, festejo que se enmarca dentro de la Feria de San Isidro, aunque fuera de abono. EFE/Juanjo Martin / JuanJo Martin (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’empresari Ignacio López de Hierro, marit de l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, va negar davant el tribunal que jutja si el partit que presideix Pablo Casado va pagar amb diners procedents de la seva caixa b la reforma de la seva seu ser el «López H.» o el «López del Hierro» que apareix com a donant d’aquesta formació en la documentació manuscrita seguida per l’extresorer Luis Bárcenas amb les entrades i sortides de diner negre en el partit.

Segons aquesta documentació coneguda com els ‘papers de Bárcenas’, hi ha dues entrades en les quals apareix com qui en va entregar cinc i quatre milions de pessetes el 1997 i 1998. El testimoni va afirmar que llavors treballava en una empresa de l’Once i que ell sabés no participava en obra pública, però que en qualsevol cas ell no era la persona que apareixia al costat d’aquestes anotacions.

Per la seva banda, l’empresari assenyalat per l’extresorer del PP Luis Bárcenas com a donant del PP de Madrid, Luis Gálvez, va negar fins i tot conèixer-lo. L’expresident de la constructora Ploder, que va declarar com a imputat en el ‘cas Púnica’ després que declarés en aquest procediment l’extresorer del partit, va negar haver fet donació alguna al partit.

Retirada la imputació al dia següent

Notícies relacionades

Durant la seva declaració, que va fer acompanyat pel seu advocat, va quedar constància que Gálvez va declarar com a imputat després de la declaració de Bárcenas en Púnica i l’endemà el jutge d’instrucció Manuel García-Castellón va procedir a decretar el sobreseïment. En la seva compareixença al jutjat Central d’Instrucció número 6, com avui davant el tribunal que jutja la caixa b, Gálvez ho ha negat tot, és a dir, haver fet cap donació al partit.

Aquesta afirmació descartaria els 50.000 euros que figuren com que va donar al PP en la documentació manuscrita que va portar durant anys Bárcenas i que es va conèixer com els seus ‘papers’; ni de 60.000 que va dir que va declarar com a testimoni en el cas Púnica, després de remetre un escrit a Anticorrupció en el qual s’anunciava la seva intenció de col·laborar amb la justícia. Segons el constructor, no coneixia Bárcenas, ni el seu antecessor a la tresoreria, Álvaro Lapuerta, ni mai va estar a la seu central del partit, al carrer Génova.