Trobada a l’aeroport

L’Audiència de Madrid arxiva el ‘cas Delcygate’

  • La interlocutòria desestima la sol·licitud de Vox perquè s’investigui Ábalos per l’escala a Barajas de la vicepresidenta de Veneçuela

  • El jutjat indica que la zona de trànsit de l’Aeroport de Barajas no és territori espanyol

L’Audiència de Madrid arxiva el ‘cas Delcygate’
1
Es llegeix en minuts

L’Audiència Provincial de Madrid ha confirmat la decisió d’un Jutjat de la capital d’arxivar el cas conegut com Delcygate. En ell s’investigava el possible delicte de prevaricació d’alts càrrecs del Govern per l’escala que Delcy Rodríguez, vicepresidenta de Veneçuela, va fer a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas el 20 de gener del 2020.

Notícies relacionades

Així ho acorda l’Audiència en una interlocutòria en la qual desestima la sol·licitud de Vox de continuar investigant el cas després del sobreseïment provisional de les actuacions ordenat pel Jutjat d’Instrucció número 31 de Madrid el passat 9 de novembre, a l’entendre que no «es dona la conducta prevaricadora ni d’un altre caràcter delictiu» en els fets esbrinats, indica Efe. A més, l’Audiència recull els arguments exposats el mes de febrer passat pel Tribunal Suprem (TS) respecte a la querella que va presentar Vox contra José Luis Ábalos, el ministre de Transport, i insisteix que els fets que han sigut denunciats no tenen «significació penal», informa Europa Press.

El jutjat finament ha arxivat el cas al considerar que tot i que la vicepresidenta veneçolana tenia prohibida l’entrada a l’espai Schengen per una decisió de la Unió Europea, la zona de trànsit internacional d’un aeroport espanyol no és territori nacional, per la qual cosa no es va incomplir la norma.