«Inelegible», segons la Justícia

Casado veu «correcta» la inclusió de Cantó i acusa el PSOE d’«intentar boicotejar» la llista del PP

3
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que la incorporació a les llistes del Partit Popular de l’exportaveu de Cs a les Corts Valencianes, Toni Cantó, és «absolutament correcta» i ha acusat els socialistes d’«intentar boicotejar» la candidatura del PP. Sobre la possible incorporació de l’exidirigent taronja al Govern madrileny, ha indicat que Isabel Díaz Ayuso nomenarà els consellers que «cregui oportú». «¡Només faltaria!», ha exclamat. Així s’ha pronunciat en una entrevista a ‘Espejo Público’ després que la Justícia hagi tret de la llista del PP Cantó i l’exalcalde de Toledo Agustín Conde al considerar-los «inelegibles», per no estar inscrit en el cens a 1 de gener. El Partit Popular ja ha anunciat que recorrerà la decisió al Tribunal Constitucional.

Casado ha assegurat que el PSOE «va intentar parar les eleccions a Madrid» del 4 de maig i ara intenta «boicotejar» i parar la presentació de la llista del PP». Al seu entendre, el Partit Socialista no pot dir que el PP fa «trampes» després que la Junta Electoral digués que «utilitza la Moncloa i els mitjans de l’Estat».

Després d’assegurar que «la responsabilitat» de les llistes correspon al Comitè Electoral Nacional i que Ayuso ha actuat «de manera impecable» en aquest assumpte, el president del PP ha demanat que això «no desviï el focus del que és important» davant els comicis del 4 de maig. «Jo estic convençut que la seva incorporació és absolutament correcta perquè així ha sigut sempre», ha emfatitzat. I ha afegit que ell va formar part de l’Assemblea de Madrid sent de Palència i que en la seva candidatura també hi havia una persona de Lleó, Barcelona i Badajoz.

Aposta «nacional»

Després d’assegurar que ara això ho ha de «resoldre» el Tribunal Constitucional, Casado ha admès que la inclusió de Cantó en la llista «és una aposta nacional perquè les persones de Ciutadans que se sentin molt incorporades al projecte d’unió del centredreta tinguin el seu espai».

Al ser preguntat si el PP donarà una conselleria a Cantó per compensar que no vagi a les llistes, després que alguns mitjans hagin assenyalat que el seu fitxatge és una operació de ‘Génova’, Casado ha afirmat que Ayuso «farà el Govern que cregui oportú». «Només faltaria», ha exclamat.

Precisament, Ayuso ha explicat aquest dilluns el seu pla. «En 48 hores, en dos o tres dies màxim, ja ens diran què fer», ha dit a esRadio. Després, hi ha dues opcions: «Que segueixi endavant perquè aquest dret individual a la participació ha de prevaler» o que decideixi que es posin dos noms més a la llista. En aquest cas, ja té decidit qui hi anirà.

El PSOE i Vox recolzen la Justícia

Notícies relacionades

El candidat del PSOE a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, ha valorat aquest dilluns que la sentència que estableix que Toni Cantó i Agustín Conde siguin exclosos de la llista electoral del PP és una decisió judicial que «té a veure amb les regles de la democràcia, el joc net de la democràcia». «Em sembla raonable que si no reuneixen les condicions per ser elegit ni per elegir no estiguin a les llistes», ha afegit.

De la mateixa manera, la candidata de Vox, Rocío Monasterio, posa «la mà al foc per la Justícia». «La Justícia, les decisions judicials, sempre les respecto», ha afirmat la candidata de Vox en una esmorzar informatiu organitzat per Europa Press.