Moviments a la dreta

Casado afirma que va oferir a Arrimadas la convergència de les direccions del PP i Ciutadans

  • «Li ho hem ofert tot. Tots, tot», afirma el líder popular

Casado afirma que va oferir a Arrimadas la convergència de les direccions del PP i Ciutadans
2
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dilluns que l’hi ha «ofert tot» a la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, fins i tot una «convergència» per fer «amb generositat una nova estructura» de les dues direccions. No obstant, ha acusat la màxima dirigent dels taronges d’«escollir enderrocar» al Partit Popular i posar una «alfombra vermella» a Pedro Sánchez.

En una entrevista a Antena 3, Casado ha afirmat que «l’hemeroteca l’acompanya» perquè ell «no ha pogut ser més generós amb Ciutadans» aquests anys, ja que, segons ha insistit, ho han ofert «tot» al partit d’Arrimadas.

El president del PP ha recordat que tot just arribar a la Presidència del PP –juliol del 201– ja va ressaltar que el seu objectiu era la «reunificació del centredreta», perquè si anaven separats «guanyaria» Pedro Sánchez com, segons ha dit, va passar en les eleccions generals d’abril i novembre. Casado ha assenyalat que llavors va proposar la plataforma Espanya Suma, però Ciutadans «només ho va acceptar a Navarra», on van guanyar l’alcaldia. Ha afegit que davant els comicis de novembre del 2019 també va proposar «aglutinar els vots» del centredreta i que no es presentés el partit que no havia aconseguit representació abans, però «tampoc» li van fer «cas».

Preguntat llavors si el PP s’ha cansat de ser generós amb Cs, el líder dels populars ha recalcat que això es produeix «una vegada que ells han dit que volien trencar» amb el PP i «pactar amb Sánchez els Pressupostos i absolutament tot», intentar «trencar un govern com el de Múrcia i Castella i Lleó, que anava molt bé». Casado ha indicat que «li van trucar tres hores després» que s’hagués registrat aquesta moció de censura a Múrcia contra l’Executiu regional de Fernando López Miras «basada en una informació falsa» sobre les vacunes quan el conseller de Salut d’aquesta regió havia dimitit. També ha qualificat de «fals» l’argument sobre les vacunacions d’alts càrrecs a Múrcia i ha dit que es va actuar amb «exemplaritat».

«A Inés Arrimadas l’hi hem ofert tot. Tots, tot», ha reiterat, per afegir que li va plantejar presentar-se junts a les eleccions amb la plataforma Espanya Suma i que Cayetana Álvarez de Toledo va dir que estaria «encantada» que ella fos la portaveu del Congrés. És més, ha revelat que va proposar una convergència dels dos partits: «Si ells pensaven que era bo fer una convergència entre dos partits, que poguéssim fer amb generositat una nova estructura entre les dues direccions».

Tret per la culata

Notícies relacionades

No obstant, el president dels populars ha afirmat que Ciutadans «no ho ha volgut» i ha «escollit Sánchez», una cosa que, segons el seu parer, és «lícita», però que no és el que «volien» els votants de la formació taronja.

«Han triat derrotar el seu propi programa i enderrocar governs del PP en tres autonomies per posar una alfombra vermella a Sánchez i intentar avançar les eleccions i agafar el PP amb el pas canviat. Doncs el tret els ha sortit per la culata, perquè ara el PP està més fort i Sánchez més feble», ha emfatitzat.