Negociacions per formar Govern

Laura Borràs: «Estem més lluny d’entrar al Govern que d’estar-hi»

Laura Borras

Laura Borras / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Parlament, Laura Borràs ha confirmat a Catalunya Ràdio el possible suport de JxCat a la investidura de Pere Argonès i quedar fora del Govern, tal com ja va avançar EL PERIÓDICO. «Estem més lluny d’entrar al Govern que d’estar-hi», ha afirmat, i ha assegurat que durant la Setmana Santa no hi ha hagut avenços.

Borràs també ha afirmat que el 2017 JxCat va cedir molt poder a ERC en el Govern, i ha defensat de nou el Consell per la República.

Notícies relacionades

En aquest mateix context, s’ha referit al relleu per part de JxCat d’un dels seus dos representants, Jaume Alonso-Cuevillas, exadvocat de l’expresident fugit a Bèlgica, després d’haver qüestionat públicament l’estratègia de desobediència marcada pel partit i per ella mateixa. Ha assegurat que la sortida estava pactada.

«En aquests compassos inicials, ja vam veure que segurament no era el seu lloc. Vam tenir una conversa la setmana passada i ja vam acordar que no estaria i que sortiria de la Mesa. Després tots s’ha precipitat», ha remarcat en l’entrevista a Catalunya Ràdio. Després d’explicar que el relleu de Cuevillas ha sigut una decisió «col·legiada» que haurà de ser ratificada en el pròxim ple del Parlament, Borràs ha especificat que va parlar amb ell després que s’abstingués en el vot delegat de l’exconseller i actual diputat de Junts Lluís Puig.