Les negociacions per a la investidura

Puigdemont ataca els «sectors de l’independentisme» que el critiquen pel seu «exili»

Els retreu que «banalitzin» la seva tasca i que «ajudin» a fer creïble el relat «dels escapats despreocupats i insolidaris»

Marta Rovira (ERC) defensa un «lideratge compartit» i emplaça les forces independentistes a «abandonar retrets»

2
Es llegeix en minuts

En plena recta final de les negociacions per a la investidura de Pere Aragonès, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha atacat aquest dijous «certs sectors de l’independentisme» per haver criticat el seu «exili» a Waterloo.

En un fil de Twitter, coincidint amb el tercer aniversari de la seva detenció a Alemanya, Puigdemont critica aquells que, «també des de certs sectors de l’independentisme, banalitzen el que és fer política des de l’exili». «Lamenten que no estiguem a la presó i ajuden a fer creïble el relat que som uns fugats que viuen despreocupats, còmodament i insolidaris amb el sofriment dels nostres companys injustament condemnats», rebla. Dit això, l’expresident apunta que «és igual» i crida a la unitat: «Ara és el moment de la unitat i de la confiança».

Puigdemont insisteix en un altre tuit en les «tècniques mafioses» d’aquesta construcció del relat que denuncia i que practiquen també sectors de l’independentisme: «La construcció del relat comença amb un titular, després venen els fils de Twitter i l’endemà ja és la consigna a replicar en les tertúlies per part dels peons que tenen col·locats. Funciona així. Et colpegen fins que et dobleguen o dobleguen el teu entorn», escriu.

Notícies relacionades

Malgrat tot, Puigdemont assegura que està «content» amb la «feina feta des de l’exili». I expressa el seu agraïment a «tanta gent no partidista». «Malgrat les limitacions, les incomprensions i els atacs, hem fet una bona feina», afirma.

Sobre l’expresident i el seu Consell per la República, un element que encalla les negociacions entre ERC i JxCat per a la investidura i la formació de Govern, s’ha referit aquest dijous la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que ha destacat que és necessari un acord sobre el paper que ha de jugar Puigdemont. Rovira ha assenyalat que cal veure «què té ganes d’aportar Puigdemont» i ha defensat construir un «lideratge compartit» de l’independentisme. «Si no, no avançarem», ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. Rovira ha cridat l’independentisme a «abandonar retrets» i a refer confiances «amb voluntat i actitud».