Govern de López Miras

El PP farà consellers els 3 diputats de Cs que boicotejaran la moció de censura a Múrcia

  • López Miras anunciarà aquest migdia el pacte assolit amb Isabel Franco, Valle Miguélez i Francisco Álvarez, que inclourà a l’Executiu regional

  • El PP aconsegueix frustrar l’operació pactada pel PSOE i Cs i retenir una autonomia on governen des de fa 26 anys

El PP farà consellers els 3 diputats de Cs que boicotejaran la moció de censura a Múrcia
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP ha aconseguit convèncer tres dels sis diputats de Ciutadans de la Regió de Múrcia perquè boicotegin la decisió d’Inés Arrimadas i votin en contra de la moció de censura que taronges i socialistes han presentat aquesta setmana a Fernando López Miras. El president autonòmic anunciarà aquest migdia l’acord assolit amb Isabel Franco, Valle Miguélez i Francisco Álvarez, per fer fracassar l’operació del PSOE i Cs. També concretarà la reorganització del nou Executiu regional i ells tres hi seran, seran consellers.

La ruptura del Govern de coalició PP-Cs, coneguda dimecres al presentar la moció de censura conjunta els taronges amb els socialistes, va suposar un cop per a Pablo Casado i sobretot per al seu secretari general, el murcià Teodoro García Egea. El número dos dels populars va viatjar a la seva terra per intentar desmuntar l’operació i mantenir el poder en una autonomia on el PP governa des de fa 26 anys. I sembla que ho ha aconseguit.

Notícies relacionades

El debat de la moció de censura se celebrarà els pròxims 17 i 18 de març. El PSOE i Cs necessitaven tots els seus vots: els 17 dels socialistes i els sis dels taronges, per aconseguir la majoria absoluta.

L’anunci ha agafat el PSOE per sorpresa. Els socialistes desconeixien que anés a haver-hi fugues a Cs. «És fals», van dir fonts de la direcció del partit en un primer moment, remarcant que els taronges els havien assegurat que tots els seus diputats al Parlament autonòmic anaven a recolzar la moció.