Raper a la presó

Hasél suma un any i 4 mesos més per no pagar les multes

Hasél suma un any i 4 mesos més per no pagar les multes
2
Es llegeix en minuts

L’Audiència Nacional ha sumat un any i quatre mesos de presó a la pena de nou mesos que el raper Pablo Hasél compleix a presó per enaltiment del terrorisme, després de declarar-lo insolvent per no tenir mitjans per pagar la multa de gairebé 30.000 euros imposada en sentència. En un decret, que pot ser recorregut, el servei d’executòries de l’Audiència Nacional estableix una nova liquidació de la condemna imposada a Hasél per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona i les institucions de l’estat i li obliga a complir dos anys i un mes de presó, en total, per la sentència per la qual està intern en el centre Ponent de Lleida.

Hasél, que acumula altres condemnes i causes obertes, va ingressar a la presó de Lleida el passat 16 de febrer per complir una condemna de nou mesos que li va imposar el 2018 l’Audiència Nacional –i que va ser ratificada pel Suprem– per enaltiment del terrorisme, al lloar ETA i els Grapo en publicacions de Twitter.

L’empresonament del raper va desencadenar una onada de protestes, principalment a Catalunya, que durant setmanes han derivat en disturbis i enfrontaments amb la policia.

El raper continua sense pagar la pena de multa de 29.340 euros, substituïble per un any i quatre mesos de presó, que l’Audiència Nacional li va imposar en sentència.

Per aquest motiu, el tribunal va acordar el passat 17 de febrer l’embargament dels béns del processat, una gestió que ha resultat infructuosa perquè no té propietats que puguin servir per pagar la multa, de manera que se l’ha acabat declarant insolvent.

D’aquesta manera, en la nova liquidació de la seva condemna, Hasél haurà de complir entre reixes un any i quatre mesos de presó, tret que en el futur compti amb béns que puguin ser embargats o faci front al pagament de la responsabilitat civil que se li reclama.

A més de la sentència que ha motivat el seu ingrés a la presó, Hasél compta amb una altra condemna de dos anys i mig per amenaçar un testimoni d’un judici contra un guàrdia urbà de Lleida, que l’Audiència de Lleida va confirmar fa tot just unes setmanes.

Notícies relacionades

El raper acumula altres condemnes: la primera, de dos anys de presó per enaltir en les seves cançons el terrorisme d’ETA, els Grapo, Terra Lliure o Al-Qaida i que és del 2014, va quedar en suspens per ordre de l’Audiència Nacional.

Suma dues penes més, fermes i dictades el 2018, per violació de local i resistència i desobediència a l’autoritat, i un altre pendent de recurs per agredir una càmera de TV3 que cobria una tancada d’estudiants a la Universitat de Lleida.

Temes:

Pablo Hasél