Regió

El PSOE pren l’alcaldia de cinc municipis de Múrcia després de l’acord amb Cs

  • El pacte canviaria el Govern municipal de Múrcia, Caravaca de la Cruz, Ceutí, Fuente Álamo i Pliego

El PSOE pren l’alcaldia de cinc municipis de Múrcia després de l’acord amb Cs
1
Es llegeix en minuts

L’acord arribat entre Cs i PSOE per llançar una moció de censura contra el president regional, Fernando López Miras, i fer fora així el PP de l’Executiu regional també repercuteix en el Govern de cinc municipis de la Regió de Múrcia, aquells en els quals els socialistes van guanyar les eleccions però governen els populars gràcies a un pacte amb Ciutadans.

L’acord anunciat aquest matí suposaria fer fora els populars de l’Ajuntament de Múrcia i s’estudia en aquest cas que el portaveu del PSOE al Consistori, José Antonio Serrano, es presenti com a alcalde de Múrcia. A més, la ruptura entre el PP i Cs repercutiria en quatre localitats més que canviarien el seu equip de Govern: Caravaca de la Cruz, Ceutí, Fuente Álamo i Pliego, on el Partit Popular necessita Ciutadans com a soci.

Notícies relacionades

En aquests municipis el PSOE va guanyar en nombre de vots tant el Partit Popular com Ciutadans, però aquestes dues últimes formacions van aconseguir prou regidors per pactar un acord de govern. D’aquesta manera, respecte a la legislatura passada, tant els populars com els taronges van desbancar el 2019 de l’alcaldia els socialistes a Caravaca de la Cruz, on governava Pepe Moreno, a Fuente Álamo, on el primer regidor era Antonio García Conesa i a Pliego, on dirigia l’alcaldia Pedro Noguera. A Ceutí ja hi governaven els populars des del 2011, però el PSOE va obtenir en els comicis municipals més paperetes que el PP.

Els socialistes, ara, hauran de presentar una moció de censura conjunta amb Ciutadans en aquests municipis. En tots els municipis tret del Consistori de Múrcia, la suma del PSOE i Cs donaria prou majoria per desbancar els populars de les alcaldies. Fins ara, a Fuente Álamo governa la popular Juana María Martínez; a Pliego, Antonio Huéscar; a Ceutí, Juan Felipe Cano, i a Caracava de la Cruz, José Francisco García. Aquests pactes municipals entre socialistes i taronges se centrarien només als municipis on el PSOE va aconseguir ser el partit més votat el 2019, però el pacte entre Cs i el PP, fins i tot amb el recolzament de Vox en territoris com ara Ceutí, Múrcia i Fuente Álamo, va impedir que aconseguissin el ceptre de comandament.

Temes:

Múrcia