Crisi política a Múrcia

López Miras, davant la moció de censura: «Assistim a un acte de traïció»

  • El president de la Comunitat, que ha cessat tots els consellers de Ciutadans, carrega durament contra Ana Martínez Vidal, a qui acusa de «facilitar que l’esquerra assalti les institucions»

López Miras, davant la moció de censura: «Assistim a un acte de traïció»
1
Es llegeix en minuts

El president de la Comunitat, Fernando López Miras, ha acusat Ana Martínez Vidal, fins ara portaveu del Consell de Govern, d’haver participat en un «acte de traïció a milió i mig de murcians» per haver presentat amb el PSOE una moció de censura per fer fora el PP de l’Executiu autonòmic.

«Per un interès personal es facilita que l’esquerra assalti les institucions», ha manifestat l’encara president de la Comunitat, que ha incidit que Ciutadans ha posat els murcians «en mans de qui està al Govern d’Espanya, socialistes i comunistes», recordant al seu torn que pacten amb independentistes i amb Bildu.

López Miras ha assegurat que coneixia les intencions del seu soci de Govern i del PSOE de presentar una moció de censura des d’aquest dimarts a la nit, a través d’un regidor taronja a l’Ajuntament de Múrcia (on també es presenta una moció de censura). No obstant, el dirigent popular ha dit que no va voler convocar eleccions, que haurien anul·lat la moció, perquè «no és el moment».

«Demà [per aquest dijous] farà un any des que la Regió de Múrcia adoptava mesures d’urgència per la pandèmia», ha afirmat López Miras, que insisteix que en aquests moments «la prioritat és salvar vides» i «afrontar la crisi més greu que ha patit la Regió en tota la seva història». Per ell, qui prioritzi l’interès polític s’equivoca. «No és el moment. És una falta de respecte per a un milió i mig de persones», ha remarcat.

Cessament dels consellers de Cs

Notícies relacionades

El cap de l’Executiu regional ha informat que ja ha firmat el cessament de tots els consellers de Ciutadans que han participat en aquest «atracament». També ha remarcat que «la integritat i la decència va amb les persones, no amb els càrrecs».

López Miras ha avançat que no pensa dimitir, i que continuarà governant la Comunitat mentre ho digui el Butlletí Oficial. En aquest sentit, recorda que queden dos anys de legislatura i que aquesta moció de censura «pot destruir el que amb tant esforç ens ha costat aixecar».