Com a gest de recolzament a la firma

Pedro Sánchez i Felip VI visiten avui la planta de Seat a Martorell

  • Cap representant de la Generalitat acompanyarà el president i el rei a causa del seu rebuig de la monarquia

Pedro Sánchez i Felip VI visiten avui la planta de Seat a Martorell
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Felip VI i el cap del Govern, Pedro Sánchez, visitaran aquest divendres la planta de Seat a Martorell (Barcelona) com a gest de recolzament al compromís de la companyia de reforçar l’aposta per Espanya i al sector de l’automòbil, un dels més afectats per la crisi derivada de la pandèmia, segons informa EFE.

En el seu recorregut per les instal·lacions, el rei i Sánchez estaran acompanyats pel president del grup Volkswagen, Herbert Diess, i pel de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, així com per la ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto.

Al terme de la visita s’exposaran els nous projectes del grup per a Espanya per a la fabricació de vehicles nets de nova generació, han informat fonts del Govern.

L’acte (11.00 hores) té lloc després que el Govern anunciés ahir, dijous, que crearà un consorci publicoprivat per muntar a Barcelona la primera fàbrica de bateries d’Espanya. Aquesta mesura aplana el camí perquè Seat fabriqui a Martorell el primer vehicle elèctric sense emissions, ja que és la condició que havia demanat a l’Executiu.

Ni el vicepresident català en funcions, Pere Aragonès, ni cap altre representant de la Generalitat acompanyaran el rei ni Sánchez pel seu rebuig de la monarquia, tot i que sí que ho farà l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, del PDECat.

La visita a la planta de Seat succeeix en paral·lel a les negociacions que tenen en marxa ERC, JxCat i la CUP per reeditar un govern independentista després de les eleccions del 14 de febrer.

A la plantada de la Generalitat s’uneix la concentració que les entitats independentistes Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han convocat en diversos punts del polígon industrial amb el lema «Catalunya no té rei». També els anomenats Comitès de Defensa de la República (CDR) es mobilitzaran a Martorell amb el lema «Tombem el règim».

Notícies relacionades

La presència del rei i del cap de l’Executiu a Catalunya arriba dies després dels greus disturbis ocorreguts en diverses ciutats, especialment a Barcelona, que es van succeir després de l’empresonament del raper Pablo Hasél el 16 de febrer.

Tots dos tenien previst haver visitat les instal·lacions de Seat el 21 de desembre, però es va suspendre a causa que Sánchez va haver de guardar quarantena.