Polèmica declaració

L’alcalde socialista de Càceres: les bateries de la fàbrica de Martorell no es nodriran de liti extremeny

  • El Govern, Seat i Iberdrola impulsaran la primera fàbrica de bateries d’Espanya a prop d’aquesta localitat catalana

L’alcalde socialista de Càceres: les bateries de la fàbrica de Martorell no es nodriran de liti extremeny
1
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Càceres, Luis Salaya, ha mantingut que la primera fàbrica de bateries per a vehicles elèctrics a Espanya, que podria ubicar-se a Catalunya, no es nodrirà de liti extret de mines extremenyes, perquè «no» es permetrà que es «condicioni i se sacrifiqui el futur d’una ciutat extremenya, novament, pel desenvolupament industrial d’altres zones del país».

Salaya confia que, en aquesta ocasió, el desenvolupament industrial espanyol tingui en compte Extremadura, perquè, segons ha dit, ja abans «es va condemnar generacions d’extremenys i andalusos a una evolució més lenta i a un progrés més lent perquè vam haver de sacrificar generacions senceres perquè altres comunitats autònomes tinguessin un desenvolupament industrial raonable».

«El que no pot succeir en cap cas és que ara es condemni el futur de la ciutat de Càceres i d’Extremadura per continuar reforçant el desenvolupament industrial en unes comunitats concretes», ha remarcat, mentre ha valorat com a «notícia molt positiva» per al sector automobilístic català aquesta fàbrica de bateries, però ha recalcat que la matèria primera no sortirà de Càceres.

«Sacrificar el futur d’una ciutat extremenya»

«Aquesta fàbrica de bateries no es nodrirà amb liti de la Sierra de la Mosca, perquè no permetrem que hi hagi una explotació minera que condicioni i sacrifiqui el futur d’una ciutat extremenya, novament, pel desenvolupament industrial d’altres zones del país», ha recalcat.

Es pot recordar que la capital de Càceres és un dels objectius de les empreses mineres per extreure liti de la coneguda com La Montaña, un projecte a què l’Ajuntament de Càceres s’oposa, perquè considera que aquesta mina a cel obert a dos quilòmetres del cas urbà no és viable ni econòmicament, ni socialment, ni ambientalment.

Visita del Rei i Sánchez

Notícies relacionades

Les declaracions de l’alcalde de Càceres es produeixen el dia en què el rei Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez, visiten la planta de Seat de Martorell (Barcelona), amb motiu del 70è aniversari de la marca.

La visita té lloc hores després de l’anunci del Govern de la creació d’un consorci publico-privat, amb Seat-Volkswagen i Iberdrola, obert a altres socis, per posar en marxa la primera fàbrica de bateries per a vehicles elèctrics a Espanya.