Limitacions en l’àmbit físic i mental

Marta Ferrusola no pot declarar perquè té Alzheimer

La forense de l’Audiència Nacional confirma que la matriarca del ‘clan Pujol’ pateix un «deteriorament cognitiu moderadament greu»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La forense de l’Audiència Nacional que aquest dilluns ha examinat Marta  Ferrusola ha confirmat que no pot declarar per un «deteriorament cognitiu tipus Alzheimer moderadament greu de cinc anys d’evolució», segons ha avançat TVE.

L’escrit del pèrit determina que la patologia comporta limitacions a Ferrusola tant en l’àmbit físic com en el cognitiu. Per això, la forense conclou que la dona de Jordi Pujol «no compleix les condicions psíquiques mínimes necessàries per prestar declaració».

La defensa de la matriarca del ‘clan Pujol’ ja havia al·legat a finals de gener que la investigada no podia declarar tant per la malaltia com per un accident domèstic que va tenir l’estiu passat.

El jutge José de la Mata planteja jutjar Ferrusola al costat del seu marit i dels seus fills com a membre d’una organització criminal que a partir de la posició política de la família va acumular un gran patrimoni durant dècades.

Notícies relacionades

El novembre passat, la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona va declarar que «degut a la seva demència de base [Alzheimer] i a les lesions cerebrals causades pel politraumatisme» de la caiguda, «la pacient no té la capacitat de judici ni la presa de decisions conservades».

El 8 de gener un informe mèdic dictaminava que Ferrusola pateix «trastorn cognitiu greu multifactorial», que no reconeix «de manera consistent els familiars pròxims» i que articula frases «de contingut incoherent». El mateix escrit conclou que la dona de Jordi Pujol no pot declarar davant un tribunal «per incapacitat de comprensió, tant de l’objecte com de les conseqüències, així com d’evocar fets o interpretar la realitat passada o present».