Queixes del raper

Hasél no vol compartir cel·la ni ajudar a netejar la presó

  • El reu, «integrat al col·lectiu de presos polítics antifeixistes», recalca que té línies vermelles

Hasél no vol compartir cel·la ni ajudar a netejar la presó
1
Es llegeix en minuts

Després de la seva detenció a la Universitat de Lleida, Pablo Hasél ja és a la presó, a la presó lleidatana de Ponent. No obstant, el raper té «línies vermelles», que pretén no traspassar durant el seu període entre reixes. Segons va explicar diumenge la seva advocada, Alejandra Matamoros, «és al mòdul d’ingressos, i de moment està sol». Hasél s’integra «dins del col·lectiu de presos polítics antifeixistes», segons ha detallat Matamoros en el programa FAQS, a TV-3.

«Dins de la presó, ells tenen unes línies vermelles. Una és que exigeixen unes mínimes condicions dignes de vida que passen per no voler compartir cel·les, perquè són minúscules», segons la lletrada. A més, «totes les tasques de manteniment com ara servir sopars, pujar mantes o netejar altres espais, que són tasques que els presos fan per accedir a beneficis penitenciaris, són una línia vermella per a ells de no col·laborar en cap cas amb el manteniment de la presó», ha assegurat.

Notícies relacionades

Precisament, Hasél ha denunciat les amenaces i el «xantatge» del subdirector de seguretat de la presó: «Li va dir que si no col·laborava en les tasques de neteja del centre, que no són obligatòries, el traslladarien de presó».

Matamoros, que assegura que el cantant lleidatà està «animat», ha volgut expressar la solidaritat del seu client amb els detinguts i ferits en els disturbis. Finalment, ha fet una crida al carrer a collar en les protestes.

Temes:

Pablo Hasél