Tu i jo som tres.

Vandalisme, pillatge... ¡Que dolents, els Mossos!

Vandalisme, pillatge... ¡Que dolents, els Mossos!
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Carrers cremant, comerços i establiments destrossats i saquejats, i violència. Davant aquest paisatge de vandalisme en l’insigne Palmar de Troya ‘FAQS’ (TV-3) han decidit dedicar el programa a la violència policial, amb els Mossos d’Esquadra en el punt de mira. ¡Ah! Prodigiós estrabisme. ¿Plou? Doncs portem els fabricants de paraigües a judici. Van començar amb una entrevista al conseller d’Interior, Miquel Sàmper. Advertia: «Hem passat de manifestacions de caràcter ideològic a pur vandalisme». Li van contestar: «¿Per què diu vostè amb tanta seguretat que és pur vandalisme?». O sigui, al ‘FAQS’ no va agradar el que deia.

Notícies relacionades

Van seguir amb una altra entrevista a un representant del sindicat dels Mossos. Va ser un interrogatori, com si estigués assegut al banc dels acusats. L’única imatge que li van passar –cap dels pillatges, incendis i destrosses que sí que estàvem veient a TVE-1, La Sexta, Tele 5, Antena 3 TV, etc.–, l’única va ser un instant a la zona de Gran de Gràcia a l’altura de Fontana. Li deien: «¡Càrrega policial! ¡Manifestants atrapats! ¿És normal que a uns manifestants se’ls envolti així?». Resposta del mosso: «Vostè els anomena manifestants, jo diria violents que els Mossos perseguien per actes de pillatge i assalts a comerços». ¡Ah! Aquesta resposta tampoc va agradar en absolut. Tota la nit així. Fins i tot van incrustar una entrevista gravada fa uns dies al magnífic historiador i assagista Ian Gibson, per qui jo sento un respecte profund. Gibson defensa com a solució l’Estat federal i no l’independentisme, però van ficar la seva entrevista perquè parlava de la repressió policial durant el franquisme –que aquesta sí que va ser una repressió de veritat– i el van utilitzar per al ‘totum revolutum’. Tot ajuda a conformar el clima que pretenien.

Vull ressaltar un moment, al meu parer rellevant i lluminós. Havien convidat la nostra companya d’EL PERIÓDICO Pilar Santos. Ja ho saben, al ‘FAQS’ solen ficar de tant en tant un heretge per simular pluralisme. No hi ha problema: envoltat de devots escolans queda aïllat de seguida. Doncs bé, Pilar Santos va dir: «Em pregunto si es diria el mateix si els que van atacar dimarts la comissaria dels Mossos de Vic o aquests que destrossen Barcelona fossin nazis. ¿Els hauria semblat tan malament l’actuació dels Mossos?». Ningú va respondre. Tota la colla del ‘FAQS’ dissimulant. Van passar a un altre tema de seguida.