CONTROVÈRSIA SOBRE L’ACTUACIÓ DELS MOSSOS DURANT ELS DISTURBIS PEL CAS HASÉL

ERC demana actualitzar de forma urgent el model de policia

  • Els republicans proposen una comissió parlamentària per actualitzar el model d’ordre públic

  • Esquerra i Junts mostren bones intencions al començament de les seves negociacions

ERC demana actualitzar de forma urgent el model de policia
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

En el context de les negociacions per formar govern a Catalunya, en què la CUP torna a tenir un paper decisiu, Esquerra Republicana ha reclamat una investigació àgil sobre possibles males pràctiques dels Mossos d’Esquadra durant els disturbis després de l’empresonament del raper Pablo Hasél.

En concret, la responsable de drets i llibertats de la direcció dels republicans, Marta Vilaret, ha reclamat que la investigació interna sigui «diligent» i que l’actuació sigui proporcional. La dirigent d’ERC ha reclamat garantir en tot moment el dret de manifestació. Marta Vilalta, portaveu republicana, ha mantingut a Catalunya Ràdio la tesi del partit favorable a «actualitzar» el model d’ordre públic, vigilant actuacions que «no voldríem que es produïssin» però sense «criminalitzar» tota la policia.

Notícies relacionades

Vilalta ha apuntat que el curs d’aquest debat és el d’una comissió parlamentària per buscar, ha afirmat, el «consens» respecte al model d’ordre públic i de seguretat de Catalunya i «investigar si és necessari les actuacions que no són admissibles».

El referèndum

Sobre les negociacions per formar govern, la portaveu ha remarcat l’avenç de l’independentisme «pel carril esquerre», a les eleccions del 14 F, per la qual cosa ha considerat rellevant haver començat els contactes negociadors amb la CUP. La dirigent republicana afirma que el fet que s’hagi superat el 50% de vots independentistes «reforça la fortalesa per defensar un referèndum davant l’Estat i la comunitat internacional, però tot això és el que és objecte de les negociacions». «Vam dir que seria la legislatura del ‘preparem-nos’ si se superava, però entenem que toca a ERC liderar, i escoltar quina idea té d’acord de legislatura, entenem que el resultat és molt clar, molt contundent, necessitem un acord més sòlid que de coherència entre les forces independentistes», ha apuntat Elsa Artadi, de JxCat, també a Catalunya Ràdio.