Crítiques a Sánchez

El PP acusa Iglesias de ser el «culpable» dels disturbis per Hasél

  • Els populars acusen el vicepresident segon d’encoratjar les manifestacions violentes

  • Retreuen al president del Govern central que no reprengui els seus socis i cessi el líder morat

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«El senyor [Pablo] Iglesias és culpable del que està passant als carrers, i el senyor [Pedro] Sánchez n’és el responsable». Amb aquesta contundència, la portaveu del PP en la comissió d’Interior del Congrés dels Diputats, Ana Belén Vázquez Blanco, ha carregat contra Unides Podem i el seu líder per encoratjar els disturbis per la condemna al raper Pablo Hasél. Però més enllà d’atacar els morats, els populars han centrat les seves crítiques en el president del Govern per no reprendre els seus socis quan dijous passat van criticar l’actuació policial.

En la compareixença del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, la diputada del PP ha assenyalat que el vicepresident segon «ja hauria d’haver sigut cessat després que el portaveu parlamentari d’Unides Podem, Pablo Echenique, mostrés el seu suport als «joves antifeixistes que estan demanant justícia i llibertat d’expressió al carrer». «¿La normalitat democràtica és que un partit del Govern doni suport a la violència al carrer?», ha preguntat Vázquez al ministre, amb referència a les crítiques d’Iglesias a la normalitat democràtica d’Espanya.

Notícies relacionades

Hores abans, la portaveu del PP a la Cambra baixa, Cuca Gamarra, també ha assenyalat el cap de l’Executiu com el responsable final que Unides Podem estigui instigant les protestes. «És Sánchez, que és qui nomena els membres del Govern i permet que hi hagi una persona que calla davant aquests fets i continua promovent atacs al que és l’estructura i l’ordre constitucional.»

La condemna

No obstant, uns minuts després que la diputada del PP arremetés contra el Govern en la comissió d’Interior, Sánchez ha condemnat la violència. «En una democràcia plena, i la democràcia espanyola és una democràcia plena, resulta inadmissible l’ús de qualsevol tipus de violència», ha sentenciat el cap de l’Executiu en un acte a Extremadura. Tot seguit, ha remarcat que «no hi ha excepció a aquesta regla. No hi ha causa, ni lloc, ni situació que pugui justificar l’ús de la violència, perquè la violència no és una llibertat, és un atac a les llibertats dels altres». Així, ha assegurat que «el Govern d’Espanya farà front a qualsevol forma de violència».