Disturbis a Catalunya

La noia que va perdre un ull en les protestes per Hasél rep l’alta

Fonts de l’Hospital Clínic assenyalen que la intervenció quirúrgica ha anat bé malgrat que es confirma la pèrdua de l’ull

1
Es llegeix en minuts

La noia de 19 anys que va perdre un ull després de participar en les protestes per Pablo Hasél de dimarts a Barcelona ha sigut donada d’alta aquest divendres, segons han confirmat fonts hospitalàries a l’agència ACN. La noia va ser operada aquest dijous a l’Hospital Clínic i les mateixes fonts assenyalen que la intervenció va anar bé, malgrat que s’ha confirmat la pèrdua de l’ull.

D’entrada, la primera valoració mèdica va semblar indicar dimecres que la ferida no seria tan greu. No obstant, un examen mèdic més exhaustiu va concloure que el dany ocasionat era més gran i que el globus ocular havia sigut danyat irreparablement.

Notícies relacionades

El Centre Irídia, que va denunciar inicialment els fets, atribueix la lesió a un impacte d’una bala de foam presumptament disparada pels Mossos durant les protestes. La Conselleria d’Interior ha obert una investigació per aclarir d’on va sortir el projectil que va impactar contra la noia.

Arran d’aquests fets, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha instat el Parlament a fer una revisió «urgent» del model d’ordre públic a Catalunya. Sàmper ha admès que «no pot tornar a passar» que una persona perdi un ull en una manifestació. El seu partit, JxCat, també va carregar contra els Mossos a l’afirmar que «els errors» dels Mossos «no poden quedar impunes». Crítiques que han causat malestar al cos policial, que se sent poc defensat pel Govern. El sindicat APME ha carregat contra l’«insultant silenci» dels polítics i ha advertit que «o el Govern recondueix la situació o tornarem els Mossos ingovernables».