ALDARULLS A BARCELONA

Condemna general a l’atac a EL PERIÓDICO

Associacions periodístiques i líders polítics se solidaritzen amb el diari

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’atac per part de diversos individus a la seu barcelonina d’EL PERIÓDICO, en el marc de les protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél, va provocar reaccions de solidaritat amb el diari procedents de gairebé tots els racons polítics i mediàtics. Tant el Govern espanyol com el català i l’Ajuntament de Barcelona van mostrar el seu recolzament a El PERIÓDICO, igual que diaris com ‘La Vanguardia’ i l’‘Ara’.

Les pedrades, les martellades i les pintades van rebre la condemna del Col·legi de Periodistes de Catalunya. «¡Prou! Com s’ha de dir que els i les periodistes només treballem per garantir el dret a la informació. Tot el suport als companys d’EL PERIÓDICO», van dir en un tuit. També van denunciar els fets el Grup de Periodistes Pi i Margall i el Grup de Periodistes Ramon Barnils, que va exigir que «els cossos policials deixin treballar els informadors» i va denunciar «els atacs d’alguns manifestants a la seu d’EL PERIÓDICO i a l’equipament d’altres companys».

Des de l’àmbit polític, diversos candidats a les eleccions de diumenge passat van mostrar la seva repulsa a l’atac. El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, també va traslladar la seva solidaritat al diari.

També ho va fer de la líder de JxCat, Laura Borràs, que va afirmar a Twitter que «defensar la llibertat d’expressió i atacar un mitjà de comunicació perquè no t’agrada el que diu és incompatible».

En la mateixa línia es va manifestar el cap de llista de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que va expressar la seva «més rotunda condemna» davant el «covard atac». «Aquesta és la veritable cara del totalitarisme: atacar un mitjà de comunicació en nom de la llibertat d’expressió», va afegir.

El tinent de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va considerar «absolutament lamentable» l’atac a la seu d’EL PERIÓDICO, i va qualificar de «paradoxals» que els fets tinguessin lloc en manifestacions que defensen la llibertat d’expressió. El mateix argument va utilitzar el diputat dels comuns al Congrés Jaume Asens: «Atacar un mitjà en nom de la llibertat és una incongruència més», va dir.

Notícies relacionades

«Defensar la llibertat d’expressió i alhora atacar la seu d’un mitjà de comunicació és incompatible». El meu rebuig a la violència i la meva solidaritat amb EL PERIÓDICO i els seus treballadors i treballadores», va tuitejar per la seva banda Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona.

També el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, es va posar en contacte amb aquest diari per expressar la seva «solidaritat» després de la «vandalització» de la seu, i la seva «condemna de qualsevol forma de violència en exercici de les llibertats fonamentals». També va voler deixar constància de «la incongruència que suposa que els que diuen defensar la llibertat d’expressió ataquin un mitjà de comunicació».