Trobada postelectoral

Casado i Feijóo es reuneixen a Génova després de les crítiques del líder gallec pel canvi de seu

  • El líder del PP i el president de la Xunta emmarquen la cita en la normalitat d’una visita del dirigent gallec a Madrid

  • El líder gallec no veu «raonable» abandonar la seu per la corrupció: «Del passat no se’n renega, se n’aprèn»

Casado i Feijóo es reuneixen a Génova després de les crítiques del líder gallec pel canvi de seu
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Dos dies després de l’enfonsament del PP a les eleccions catalanes, Pablo Casado va anunciar el canvi de seu a Madrid per fugir del fantasma de la coalició. El simbòlic edifici de Génova 13 deixarà de ser la sala de comandaments dels conservadors. La notícia va sorprendre, sobretot els barons autonòmics, a qui el líder del PP no havia informat de la decisió. Des d’aleshores, un dels més crítics ha sigut el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, amb qui es va reunir aquest divendres Casado. La trobada, no podia ser de cap altra manera, ha tingut lloc en aquest edifici.

El ‘sorpasso’ de Vox al Parlament i la pèrdua d’un diputat diumenge van deixar Casado en una situació complicada. Feijóo, el baró amb més poder i el nom del qual sempre és al disparador com a possible futur president del partit, va exigir ràpidament fer autocrítica. No obstant, la resposta de Casado d’abandonar la seu actual per allunyar-se de la corrupció que persegueix els seus predecessors no va agradar al líder gallec.

«No sembla raonable», va resumir Feijóo dijous en una entrevista a TVE abans d’apuntar que «no estava gaire informat» del pas escollit per la cúpula nacional del partit. «Si cada vegada que una empresa, organització o un partit tenen problemes amb algunes persones o dirigents i se n’han d’anar del lloc, potser no quedava cap seu», va ironitzar el president de la Xunta. Aquest divendres, continuant amb els retrets a Casado, ha explicat que «del passat no se’n renega, se n’aprèn».

Frenar Vox

Notícies relacionades

A més, el president del PP gallec li ha llançat un dard al líder del partit. Segons ha explicat, la tasca de Casado no consisteix «només a guanyar eleccions» sinó a consolidar la formació com a «gran referència i única alternativa al socialisme, a l’independentisme i al populisme». Unes paraules que deixen entreveure els retrets de Feijóo a la direcció nacional per l’estratègia escollida per fer front al creixement de Vox. Referent a això, el president de la Xunta té l’aval que el Parlament gallec és l’únic en el qual no ha entrat l’extrema dreta.

Hores després d’aquesta trobada, Casado i Feijóo s’han reunit a la seu de Génova –que encara no se sap quan deixaran–. Des de l’entorn del president del PP han assenyalat que la reunió s’ha degut a la visita del polític gallec a Madrid per mantenir un cita amb la vicepresidenta quarta del Govern, Teresa Ribera.