’Cas Bárcenas’

El judici a Bárcenas pot retardar-se una altra vegada per l’hospitalització de Cristóbal Páez

  • La situació d’aquest acusat s’ha agreujat aquests últims dies

1
Es llegeix en minuts

La represa del judici a l’extresorer de PP Luis Bárcenas, que es va ajornar al pròxim dimarts pel positiu en Covid de l’acusat Cristóbal Páez, podria tornar a retardar-se a l’haver hagut de ser ara hospitalitzat a l’agreujar-se el seu estat de salut amb una pneumònia i febre alta. La seva defensa, que exerceix l’advocat Gonzalo Martínez-Fresneda, ja ha comunicat aquesta situació al tribunal de l’Audiència Nacional que aquesta setmana va començar a celebrar aquest judici sobre la caixa b del PP, per la qual cosa ara haurà de decidir si el suspèn, han informat a EFE fonts jurídiques.

Aquest judici va començar a celebrar-se dilluns passat i, després del tràmit de qüestions prèvies, que es va prolongar dos dies, el tribunal va prendre la decisió d’ajornar-lo a dimarts a l’espera que Páez, exgerent del PP i que s’enfronta a una petició del fiscal de 18 mesos de presó, es recuperés de la Covid per la qual havia donat positiu una setmana abans.

No obstant la seva situació s’ha agreujat aquests últims dies i tot indica que tardarà a estar en condicions de declarar, segons les fonts consultades.

Notícies relacionades

A l’anunciar l’ajornament, per donar temps a la seva recuperació i que passés el termini de 10 dies que s’estableix per a la quarantena, el president del tribunal, José Antonio Mora, va precisar que el judici es reprendria el pròxim dimarts, dia 16, sempre que hagués millorat l’estat de salut de Páez, cosa que finalment no ha succeït.

Aquest ajornament va evitar que Luis Bárcenas declarés davant el tribunal en plena campanya de les eleccions catalanes que se celebraran aquest diumenge i l’efecte que la seva declaració podria haver tingut en les expectatives electorals del PP.

Temes:

Cas Bárcenas