L’advocat del PP nega que el partit li demanés negociar amb Bárcenas / CAS BÁRCENAS

1
Es llegeix en minuts

L’advocat del PP, Jesús Santos, ha negat que el partit li hagi encomanat «mai» negociar amb Luis Bárcenas ni donat cap «instrucció» sobre això, i assegura que l’actual direcció dels populars «sempre» s’ha mantingut «absolutament al marge» dels processos relacionats amb l’extresorer. En un comunicat, remès a Efe, el lletrat admet, no obstant, haver mantingut contactes, «com a advocat», i «en un curt període de temps» amb una persona «pròxima a Bárcenas», «sempre a instàncies d’aquesta persona, sense que el seu contingut sigui en absolut rellevant o relacionat amb el que s’afirma a la premsa».

Santos surt així al pas de la informació que publicaven El Mundo i El Confidencial sobre la desena de reunions mantingudes amb aquesta persona pròxima a Bárcenas i amb què li va posar en contacte l’exmagistrat de l’Audiència Nacional Enrique López, actual responsable de Justícia en la direcció del partit i conseller de la Comunitat de Madrid.

Com a prova que el partit en cap moment li va autoritzar entaular una negociació, Santos destaca que Bárcenas «ha mantingut sempre una actitud processal molt agressiva, iniciant directament 4 plets contra el Partit Popular o persones vinculades al Partit Popular, a partir del 2013, el resultat del qual ha sigut sempre desfavorable» per a l’extresorer.

López, «fart»

La informació sobre aquestes trobades posava aquest dimarts Santos en el focus mediàtic en la segona jornada del judici a Bárcenas per la caixa b del PP i, malgrat la insistència dels periodistes presents en la vista, fins ara havia evitat fer declaracions sobre això.

Notícies relacionades

Sí que les feia a primera hora Enrique López, que també ha negat qualsevol negociació amb Bárcenas, tot i que ha admès que va posar un empresari en contacte amb Santos, una versió que ha avalat el president del PP, Pablo Casado, que s’ha declarat «fart» d’aquest cas.

Casado ha dit que li «encaixa» el que li ha explicat personalment Enrique López, i ha reiterat que «no hi ha hagut cap negociació» amb l’extresorer del PP Luis Bárcenas.