Borràs posa en dubte que ERC compleixi el pacte anti-PSC

  • La candidata de Junts assenyala que Pere Aragonès no va firmar personalment l’acord

  • Proposa estendre l’acord al Congrés dels Diputats

  • Sobre el pacte amb el PSC a la Diputació de BCN, afirma que el revertiria junt amb tots els acords municipals

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha defensat la firma dels partits independentistes d’un document pel qual es comprometen a no governar amb el PSC després de les eleccions. Borràs ha afirmat que no es tracta d’un cordó sanitari («el cordó sanitari que hem mantingut al Congrés és contra el feixisme, amb el 155. És la nostra raó de ser») i ha insistit, malgrat la firma d’ERC, a qüestionar la credibilitat d’ERC a l’afirmar que no arribarà a acords amb la candidatura de Salvador Illa.

Sobre si el document desfà les tesis d’un tripartit d’esquerres, Borràs ha afirmat: «La credibilitat l’atresora o no en funció del que diu i el que fa, se’ns diu que és impossible pactar amb el PSOE, però a Madrid sempre que s’ha hagut d’escollir entre el PSOE o Junts, entre Sánchez o Laura Borràs, s’ha escollit el PSOE i Sánchez. Jo vaig proposar el 10-N una actuació conjunta de l’independentisme a Madrid per defensar interessos de país, no de partits. El meu posicionament és clar. Tothom sabrà si la seva firma té o no credibilitat o per què no es firma en primera persona o es delega en algú altre», en relació amb el fet que fos el portaveu parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, el que firmés el text en nom d’ERC. «La gent pot confiar en la meva paraula», ha afegit.

Notícies relacionades

És més, Borràs ha insistit que en el debat de TV-3 no va obtenir una resposta «clara» per part de Pere Aragonès sobre si ERC pactarà amb el PSC malgrat que aquest ho va negar. Borràs ha demanat estendre l’acord firmat ahir a la política dels independentistes al Congrés dels Diputats. «Proposo traslladar aquest acord de la Generalitat al Congrés».

¿I la Diputació?

Sobre el pacte del seu partit amb el PSC en la Diputació de Barcelona, ha afirmat: «Tothom sap què en penso, sobre el pacte de la Diputació, però la meva proposta continua sense rebre oferiment a l’altre costat. Vaig dir que si ho fèiem, ho revertiríem tot. Tot el país, totes les institucions, de l’ajuntament més petit fins al Govern de l’Estat». «Fa falta que s’impliquin els que van fer possible pactes anteriors al de la Diputació», ha matisat llançant la pilota implícitament a la teulada d’ERC.