«No en passaré ni una»

Casado: no em tremolarà el pols si es demostra que Rajoy coneixia la caixa b del PP

  • «Hi ha uns estatuts i serà suspès o serà expulsat, i ho vull deixar molt clar», promet

MADRID 16 12 2020 - El lider del Partido Popular  Pablo Casado  interviene en el Congreso de los Diputados durante la sesion en la que el presidente del Gobierno  Pedro Sanchez  comparece peticion propia para informar de los dos ultimos consejos europeos y de la situacion en que se encuentra Espana en este momento de la pandemia  a las puertas de la Navidad  EFE J J  Guillen

MADRID 16 12 2020 - El lider del Partido Popular Pablo Casado interviene en el Congreso de los Diputados durante la sesion en la que el presidente del Gobierno Pedro Sanchez comparece peticion propia para informar de los dos ultimos consejos europeos y de la situacion en que se encuentra Espana en este momento de la pandemia a las puertas de la Navidad EFE J J Guillen / J J Guillen

2
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat rotundament que ni ell ni ningú del seu equip ha tractat amb «delinqüents» i ha culpat el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, d’intentar perjudicar el seu partit amb la confessió de l’extresorer Luis Bárcenas en plena campanya de les eleccions catalanes. Dit això, ha garantit que no li «tremolarà el pols» si es demostra que algun militant actual del partit coneixia la caixa b, en al·lusió a dirigents com l’expresident Mariano Rajoy.

«No en passaré ni una» Si el jutge determina que hi ha alguna responsabilitat per part d’algun militant del partit actual, no em tremolarà el pols. Hi ha uns estatuts i serà suspès o serà expulsat, i ho vull deixar molt clar», ha declarat en una entrevista a Onda Cero.

Després que el diari ‘El Mundo’ hagi informat que els emissaris del PP van contactar amb Luis Bárcenas el desembre del 2018, el president del PP ha afirmat que ell no tracta «amb delinqüents». «Mai, mai el meu equip ha parlat amb delinqüents», ha garantit.

«La fiscalia està jugant»

Després d’assegurar que en aquest cas es tractaria de «donacions privades» al PP mentre que en els eros es jutjaven «diners públics», Casado ha ressaltat que ell no pot fer-se «responsable del que va passar el 1986, el 1996 o el 2016», abans que arribés el juliol del 2018 a la Presidència del PP després d’unes de primàries.

Casado ha afirmat que la «instrumentalització de les institucions per part de Sánchez és una cosa que ningú dubta» i ha assenyalat que abans que arribés al poder hi havia una «norma no escrita» perquè aquest tipus de casos no «coincidissin» en campanya.

Notícies relacionades

«No és la primera vegada que la fiscalia arremet contra el PP des que Sánchez és al poder», ha insistit Casado, que ha afegit que la fiscalia està «jugant amb informació» i el seu partit està patint la «pena de telenotícies» coincidint amb la campanya catalana.

Al ser preguntat si lel i preocupa el judici per la presumpta caixa b del PP, que comença aquest dilluns, Casado ha afirmat que «la veritat és que no». «El que estem és molt farts. Ja són 10 anys havent de respondre d’una cosa de la qual no tenim cap informació», ha conclòs.