El PDEcat situa JxCat en un tripartit d’esquerres amb ERC i la CUP

  • Chacón afirma que el seu partit obtindrà sis diputats i serà la sorpresa davant un Govern «saturat» i «dividit»

  • Els candidats postconvergents ataquen obertament els seus excompanys de Junts per ser un partit «gasós»

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El PDECat, el partit hereu de Convergència que va decidir finalment no integrar-se al nou partit de l’expresident Carles Puigdemont, va celebrar aquest diumenge el seu acte central de campanya a Igualada carregant contra Junts per Catalunya, partit que va situar a l’esquerra i sense un rumb clar. La candidata i exconsellera Àngels Chacón va assegurar que el partit donarà la sorpresa i entrarà al Parlament amb sis diputats.

A mesura que passen els dies, el PDECat ha passat a parlar desacomplexadament contra les tesis de Puigdemont i contra Junts. «Es van aclarint les posicions, hi ha partits clarament d’esquerres, Esquerra Republicana, la CUP, tenim altres partits clarament a la dreta, Ciutadans, el PP, d’altres que millor ni comentar-los; tenim algun partit, JxCat, que amb tanta transversalitat ens tenia confosos, dretes, esquerres, no acabàvem de veure el model de país, i ahir la senyora Borràs, gràcies Laura, ens va aclarir on era, forma part del tripartit independentista d’esquerres», va afirmar. En aquest mateix sentit, el president del partit, David Bonvehí, va reivindicar: «Aquest país es mereix una força política de centre, que sigui independentista però que no sigui d’esquerres perquè no tot l’independentisme és d’esquerres»

Els diferents candidats van carregar durant el míting contra JxCat per qüestionar les empreses de l’Ibex 35 o per estar «junts al voltant de no sabem què, no són sòlids, no són ni líquids, un dia són de centre, un altre d’esquerres, un altre molt d’esquerres; un dia estan per l’impost de successions, un altre per treure’l; un dia diuen DUI, un altre referèndum, són gasosos», segons va afirmar el cap de llista del PDECat per Tarragona, Marc Arza. Davant això, la candidata va definir el PDECat com el que rebutja la pujada d’impostos, demana suprimir el de successions i defensa l’escola concertada.

Govern «saturat»

Notícies relacionades

Chacón va assegurar que el seu partit serà «clau» el 14 de febrer i va esgrimir sobretot la bandera de la bona gestió davant un Govern –al qual Chacón va pertànyer fins al setembre passat– «saturat, dividit, descoordinat, que no sap afrontar les dificultats, fa falta rigor, realisme, gent compromesa, decidida, capaç d’assumir responsabilitats».

L’acte va ser un exercici d’optimisme i autoafirmació d’un partit que ara pugna per tenir representació parlamentària. «El PDECat serà la sorpresa», va afirmar Chacón.