Ortuzar (el PNB) es desmarca de l’independentisme del «tot o res» i recolza el PDECat

  • «El debat de tot o res sol acabar en res», adverteix el dirigent basc

  • La candidata postconvergent afirma, sobre la promesa de JxCat d’una nova DUI: «Res més allunyat de la realitat»

undefined51378107 graf1091  getxo   bizkaia   14 04 2019   el presidente del p191214201709

undefined51378107 graf1091 getxo bizkaia 14 04 2019 el presidente del p191214201709 / Luis Tejido

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha protagonitzat un acte de recolzament a la candidata del PDECat, Àngels Chacón, en les eleccions catalanes. En un acte retransmès en ‘streaming’, Ortuzar ha recolzat l’independentisme gradualista de la formació postconvergent i s’ha desmarcat del que ha definit com l’«independentisme del tot o res».

Notícies relacionades

«El debat de tot o res sol acabar en res», ha afirmat, i ha afegit que «hem de ser conscients del món en què vivim, del realisme polític, i la millor manera per arribar a la independència és ser cada dia menys dependents, que cada dia tinguem més capacitat d’autogovern i l’executem millor», ha argumentat Ortuzar.

Chacón ha compartit aquesta anàlisi i, pocs dies després que JxCat mostrés la seva intenció de tornar a plantejar la declaració d’independència si l’independentisme supera el 50% dels vots, ha afirmat, sobre la proposta del parit de Puigdemont: «res més allunyat de la realitat. Amnistia, estratègia unitària, referèndum acordat amb l’Estat i després un reconeixement internacional. Sense aquests quatre elements no hi haurà independència».