Alcaldessa

Alcaldessa
3
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa socialista de Molina de Segura, Esther Clavero, ha dimitit aquest dilluns a la matinada després que 8 dels 12 regidors del seu grup, que governen la quarta ciutat murciana més important en coalició amb Podem-Equo, li hagin retirat la confiança al demanar-li que dimiteixi per haver-se vacunat sense tenir-hi encara dret segons el protocol fixat.

«Sento no poder complir el vostre mandat, però em dec a un partit que ha pres aquesta decisió i fallaria els meus principis resistint davant les decisions d’òrgans superiors», assenyala Clavero en el seu comiat als ciutadans, en què cita Sartori: «Les guerres acaben quan els vencedors imposen als vençuts la seva pròpia regla decisòria».

El seu anunci es produeix poc més de vuit hores abans que comencés un ple ordinari al qual Mariano Vicente, el regidor de la formació verd-i-morada, havia decidit no assistir en protesta per la presència de Clavero, a qui la direcció nacional del partit havia demanat que dimitís, a més d’haver-la donat de baixa cautelarment de militància la regional, renuncia que també li havia exigit el seu soci de govern.

Després que la direcció regional del PSOE es negués a acceptar l’oferta del PP de donar suport a una moció de censura contra ella a canvi d’investir un altre regidor socialista a l’alcaldia, han sigut ara les dues terceres parts del seu grup municipal les que han demanat la seva dimissió «com a mostra de lleialtat a l’organització política i, per damunt de tot, als veïns» que representen, sol·licitud a la qual se suma tot el Partit Socialista de la Regió de Múrcia (PSRM), que firma també amb ells el comunicat.

I ho feien seguint la instrucció de la direcció federal perquè no continuï representant el partit en cap institució», ja que, com va assenyalar aquest divendres aquesta executiva en una nota dirigida a tots els càrrecs que s’hagin vacunat sense tenir prioritat, «el PSOE no consent aquest tipus d’actituds insolidàries».

En aquest comunicat, indicava que els seus militants, i especialment els seus càrrecs públics i representants en les institucions, han «de donar exemple i no avergonyir unes sigles amb més 140 anys d’història que sempre han defensat el bé comú per sobre d’interessos individuals» i que «aquest tipus d’actituds reprovables estan molt allunyades del que signifiquen» les seves sigles.

«Davant els fets esdevinguts en els últims dies, que han revelat que Clavero no va complir el protocol de vacunació», a la qual cosa ella va al·legar que ho va fer perquè era «una pacient oncològica d’alt risc i amb una alta exposició social», no pel seu càrrec públic, la majoria dels companys li demanaven la renúncia.

Després que Clavero es defensés dient que va ser «citada per prescripció facultativa amn altres ciutadans en horari d’atenció al públic», el PP va denunciar que el justificant facultatiu que parla de la seva reticència a vacunar-se i la seva negativa a aïllar-se com a raons per vacunar-la està firmat pel company sentimental de l’alcaldessa, coordinador del seu centre de salut.

«M’he vacunat, sí. Vaig cometre l’error de fer-ho quan em van trucar del meu centre de salut perquè van considerar que al ser pacient de risc i estar altament exposada seria el millor per a mi. Aquest és el màxim delicte que he comès en els meus 43 anys de vida. I per això abandono aquest projecte», diu la dimissionària, que s’acomiada «des de la tristesa i l’abatiment d’haver patit un linxament sense precedents que ha fet mal» a la seva família i a ella.

«M’han insistit perquè davant aquesta injustícia, aguantés, perquè no tot val en política i perquè el temps posa seny a les coses», indica.

Notícies relacionades

Finalment, considera: «Prendre decisions i intentar ordenar el que ja van ordenar els ciutadans, responent a la immediatesa dels mitjans o de les xarxes socials, pretenent així dictar sentències des de les emocions més viscerals i els sentiments, destrossant persones, no és la política que vull fer, ni la que vull viure».

«La política com un intercanvi de bogeries s’ha d’acabar», afegeix.

Temes:

Coronavirus