Preacord

El PP i el PSC avancen en un pacte per als pressupostos d’inversions de Badalona

L’anunci arriba després que el desembre passat els populars acceptessin l’oferta dels socialistes per forjar «un gran pacte de ciutat»

albiol

albiol

1
Es llegeix en minuts

El govern municipal de Badalona, que lidera el PPC de Xavier García Albiol, i el PSC han avançat aquest dimecres en un principi d’acord per als pressupostos d’inversions 2021-2023 a l’haver coincidit en les partides prioritàries per a la ciutat.

Albiol i el president del PSC de Badalona, Rubén Guijarro, es van reunir aquest dimecres 20 de gener després que el desembre passat els populars acceptessin l’oferta dels socialistes per forjar «un gran pacte de ciutat» i consensuar el nou pressupost d’inversions, que podria convertir-se en la dotació econòmica més important de la història del municipi.

Tal com van explicar als mitjans, durant la trobada, tots dos van convenir a prioritzar el manteniment de carrers, instal·lacions esportives, equipaments culturals, centres educatius i la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona, entre d’altres. L’objectiu és «començar de manera simultània al més aviat possible i com més projectes molt millor», va assenyalar Albiol, que va expressar la seva voluntat de portar el projecte a votació en el ple del pròxim febrer al veure’l «bastant factible».

«La idea és aprovar els pressupostos d’inversió al més aviat possible perquè hem coincidit el cap de l’oposició i jo que hi ha moltes instal·lacions, equipaments, espais de la ciutat que tenen la necessitat imperiosa de portar a terme una reforma», va indicar.

Diàleg amb la resta de grups

En el transcurs de la reunió, Guijarro va demanar que, una vegada l’esborrany estigui més definit, es trobin amb la resta de formacions de l’Ajuntament per acabar de consensuar-lo: «És bo que s’obri un espai de diàleg amb la resta de grups».

Albiol va acceptar aquesta proposta, va apressar a continuar treballant al més aviat possible –l’actual pressupost està prorrogat des del 2019– i es va mostrar «convençut» que podran aprovar el projecte.

Notícies relacionades

De moment, el consistori no ha concretat l’import dels pressupostos, però ha avançat que serà «molt important», mentre que fonts municipals han precisat que l’òptima situació financera permet ser «ambiciosos», per la qual cosa podria acordar-se el paquet pressupostari més gran en inversions de la ciutat.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA