Populars dividits

La direcció del PP no aclareix si recolza el toc de queda a les 20.00 hores

  • La cúpula dels populars continua sense concretar què prefereix i així mantenir el xoc amb el Govern central

  • García Egea afirma que no necessàriament ho ha de fer, ja que el seu partit «no està governant Espanya»

La direcció del PP no aclareix si recolza el toc de queda a les 20.00 hores
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Als errors de l’Executiu central en la lluita contra la Covid-19 s’hi ha sumat aquesta setmana l’abandó de funcions de la direcció del PP, més pendent de mantenir el xoc amb la Moncloa que d’aportar la seva pròpia anàlisi sobre la qüestió d’aquests dies: ¿fins a quina hora recolza abaixar el toc de queda per intentar mantenir a ratlla el virus? En una roda de premsa, el secretari general, Teodoro Gacía Egea, ha deixat sense contestar nombroses preguntes sobre aquesta qüestió. El seu partit governa en comunitats com Castella i Lleó, que defensa que sigui a les 20.00 hores, i Madrid, que prefereix les 23.00 hores. «L’únic que vol el PP és salvar vides», ha dit com una de les seves respostes per tirar pilotes fora. «Qualsevol mesura que es pren pensant en la salut dels ciutadans té el nostre recolzament, com no pot ser de cap altra manera», ha dit en una altra ocasió. Com que continuava sense aclarir amb quina estratègia se sent més còmoda la direcció nacional, si amb la castellanolleonesa o la madrilenya, el número dos del partit ha assegurat que, malgrat ser el partit líder de l’oposició, no està obligat a respondre, perquè «el PP no està governant Espanya». «Està governant comunitats autònomes», ha afirmat.

Notícies relacionades

Aquesta falta de concreció no és fútil. Com que les comunitats governades pel PP no tenen una estratègia comuna i així aniran, dividides, al consell interterritorial de Sanitat de dimecres, en què es debatrà aquest assumpte, la cúpula del partit prefereix no prendre partit per cap i mantenir el xoc amb el Govern. García Egea ha insistit que Sánchez està «desaparegut» i li exigeix un «pla nacional», tot i que entre les seves pròpies autonomies no es posen d’acord.

«¿No deia Sánchez que aquesta era una guerra contra el virus? ¿Què fa el general amagat al búnquer?», s’ha preguntat García Egea. El PP ha sol·licitat la compareixença del cap de l’Executiu a la Cambra baixa perquè «doni la cara» davant el «rècord» d’infectats i morts pel coronavirus. El líder conservador considera que està deixant «abandonats» els sanitaris i les comunitats autònomes. García Egea també ha exigit a Sánchez que tregui el ministre de Sanitat, Salvador Illa, del Govern «de manera immediata», perquè es pugui dedicar tot el temps a la pandèmia. Illa ha sigut designat com a candidat del PSC per a les eleccions catalanes.