Ajornament electoral

Foment del Treball critica l’ajornament de les eleccions catalanes

  • El president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, admet que la mesura del Govern de la Generalitat és «injustificada, arbitrària i errònia»

Foment del Treball critica l’ajornament de les eleccions catalanes
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El president de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre, considera que el Govern ha ajornat de manera «injustificada, arbitrària i errònia» al 30 de maig les eleccions catalanes previstes inicialment per al 14 de febrer.

En una entrevista concedida aquest diumenge a TV3, el dirigent català considera que per culpa de l’ajornament, Catalunya no tindrà pressuposats per al 2021 i que «és possible» que tampoc per al 2022. Segons recull Europa Press, també ha posat en dubte que finalment els comicis s’acabin celebrant l’últim diumenge de maig i ha argumentat que el que necessita Catalunya és «un Govern fort» i lideratge econòmic.

«S’han pres decisions desproporcionades, molt improvisades i que no han tingut en compte el que opinem els empresaris», ha criticat Sánchez Llibre, que ha assegurat que estan desesperats, en les seves paraules. Demà Foment convocarà una reunió extraordinària del seu comitè executiu per estudiar quines «decisions» prenen davant l’ajornament electoral.

Notícies relacionades

Sánchez Llibre ha explicat que la patronal ha enviat una carta al president del Govern, Pedro Sánchez, en la qual demana injectar directament als empresaris un total de 50.000 milions d’euros, perquè és més fàcil ajudar-los a no baixar la persiana que deixar que acabin a l’atur.

També ha assegurat que tant l’any 2020 com el 2021 estan perduts i que si el Govern no escolta les peticions de Foment, estarà «obligant» a tancar negocis.