Alts càrrecs judicials

El CGPJ prossegueix amb els nomenaments a l’espera de la seva renovació

  • El Poder Judicial realitzarà aquest dilluns les entrevistes per presidir vuit audiències provincials

  • El Consell va decidir reprendre la seva activitat un cop fracassades les negociacions entre el PP i el PSOE

  • Els futurs vocals temen que el procés s’allargui amb el retard de les eleccions catalanes

zentauroepp45793217 madrid 07 11 2018   el presidente del tribunal supremo  carl181109121429

zentauroepp45793217 madrid 07 11 2018 el presidente del tribunal supremo carl181109121429 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Després del fracàs de les negociacions per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i l’amenaça de la seva reforma de funcionament, l’òrgan de govern dels jutges va decidir seguir amb normalitat la seva activitat fins que sigui renovat. Aquest dimecres ha reprès les entrevistes als candidats que opten a la presidència de vuit audiències provincials i la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Les places van ser convocades per la comissió permanent en les sessions celebrades el 24 de setembre i l’1 d’octubre. En les entrevistes, els candidats poden exposar el seu projecte per millorar el funcionament de l’òrgan que esperen presidir i mostrar verbalment el seu currículum. Es tracta d’una exposició pública que es pot seguir a través de la pàgina web poderjudicial.es, segons va acordar el Consell per incloure la garantia de publicitat als seus nomenaments.

Pendents de Catalunya

Notícies relacionades

Precisament, l’última proposta legislativa de reforma per al Consell limita la seva capacitat per fer nomenaments d’alts càrrecs judicials, com els presidents d’Audiències o els magistrats dels tribunals superiors de justícia o del Tribunal Suprem. No obstant, hi ha vacants que fa temps que estan pendents i que s’han de cobrir sense esperar a una renovació que sembla impossible abans de les eleccions catalanes, previstes per al 14 de febrer, però que es podrien retardar per la pandèmia.

El Consell ja fa dos anys i un mes que està pendent de renovació, malgrat que els noms dels futurs vocals previstos en les negociacions no s’han mogut des del juliol passat, quan semblava que l’acord era més a prop. De fet, alguns d’ells han mostrat als seus cercles de confiança la seva preocupació per un possible retard dels comicis catalans, que podrien tornar a retardar la renovació de l’òrgan de govern dels jutges.