Crisi de Govern

Carolina Darias es perfila com a recanvi d’Illa al capdavant de Sanitat

La seva vacant en el Ministeri de Política Territorial la passaria a ocupar Miquel Iceta

carolina-darias

carolina-darias

1
Es llegeix en minuts

La renúncia de Miquel Iceta en favor de Salvador Illa per encapçalar la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament del 14-F comportarà previsiblement una petita modificació en el Govern de Pedro Sánchez. Una possibilitat que guanya força a la Moncloa és que l’actual ministra de Política Territorial, Carolina Darias, passi a dirigir la cartera de Sanitat, i que la seva vacant sigui ocupada pel mateix Iceta.

Notícies relacionades

El president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, sempre ha volgut tenir el primer secretari del PSC a prop. Iceta va ser dels pocs barons que va mantenir el seu recolzament a Sánchez quan aquest es va veure obligat a dimitir, i també després, durant la seva acarnissada batalla amb Susana Díaz en les primàries.

Política Territorial és un ministeri que va dirigir en el primer govern de Sánchez una altra representant del PSC, Meritxell Batet, actual presidenta del Congrés. Darias, d’altra banda, ha seguit molt de prop la crisi sanitària, al participar amb Illa en el Consell Interterritorial de Salut.