El PSC pregunta al Govern quant val llogar la Generalitat, després de l’acte del Consell de la República

La formació dirigida per Miquel Iceta qüestiona la reserva de l’espai per a l’acte independentista de dissabte passat

19 12 2020 El expresidente de la Generalitat y presidente del Consell per la Republica  Carles Puigdemont  POLITICA   CONSELL PER LA REPUBLICA

19 12 2020 El expresidente de la Generalitat y presidente del Consell per la Republica Carles Puigdemont POLITICA CONSELL PER LA REPUBLICA / CONSELL PER LA REPUBLICA

1
Es llegeix en minuts

El PSC ha preguntat per escrit al Govern quant costa llogar la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat, ubicació on es va celebrar dissabte passat l’acte del Consell de la República. La formació liderada per Miquel Iceta ha qüestionat l’ús per part de partits i associacions independentistes d’un espai públic, com és la seu de l’Executiu català. ERC va justificar la seva absència de l’esmentat esdeveniment al titllar-lo d’un acte «interessat i partidista».

¿Quant costa llogar un espai a la Generalitat? ¿Quin procediment d’assignació es va seguir per habilitar l’acte del Consell de la República? ¿Pot qualsevol sol·licitar l’ús dels esmentats espais? ¿Serà possible celebrar actes electorals al Palau de la Generalitat durant la campanya per al 14 de febrer? Aquestes han sigut algunes de les preguntes que el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Ferran Pedret, ha traslladat al Govern a través de la Taula del Parlament.

Notícies relacionades

El Consell de la República va celebrar aquest dissabte passat el seu acte fundacional, que va comptar amb la participació telemàtica de l’expresident Carles Puigdemont i l’absència voluntària d’ERC. Els republicans van plantar els organitzadors al tittllar de «partidista» l’acte i la CUP va assistir-hi, tot i que com a «observador», segons van manifestar des de la formació anticapitalista. El Consell de la República és una entitat impulsada per Puigdemont amb la missió de ser un espai d’unitat i mínim comú denominador de l’independentisme.

En la reunió feta dissabte, Carles Puigdemont va plantejar que el full estratègic de l’independentisme ha d’apostar per la confrontació i la unilateralitat per «desbordar» l’Estat espanyol.