Corrupció

El PP paga els 245.000 euros a què va ser condemnat per la ‘Gürtel’

  • Va efectuar el pagament un mes després que el Tribunal Suprem confirmés la seva condemna
El PP paga els 245.000 euros a què va ser condemnat per la ‘Gürtel’
1
Es llegeix en minuts

El PP va abonar els 245.492,80 euros a què va ser condemnat com a partícip a títol lucratiu per la primera època d’activitats de la trama ‘Gürtel’ (1999-2005) el passat 12 de novembre, un mes després que el Tribunal Suprem confirmés en línies generals la sentència de l’Audiència Nacional i amb ella la condemna del partit com a responsable a títol lucratiu de la xarxa corrupta, van informar fonts jurídiques Europa Press.

El tribunal que va jutjar els primers anys de la trama ‘Gürtel’ va considerar provat, i així ho va ratificar l’alt tribunal el mes d’octubre passat, que el PP es va lucrar de les activitats que van portar a terme les empreses del líder de la trama, Francisco Correa.

En concret, 133.628,48 euros estan relacionats amb l’adjudicació de contractes al municipi madrileny de Majadahonda, i 111.864,32 euros més per les despeses de la campanya electoral de les eleccions del maig del 2003 a Pozuelo de Alarcón.

Així, la responsabilitat civil relacionada amb Majadahonda ha sigut pagada de manera directa i solidària amb el ‘capitost’ de la ‘Gürtel’; el que va ser el seu número dos i exsecretari d’Organització del PP a Galícia Pablo Crespo; amb l’exalcalde del municipi Guillermo Ortega; els exregidors José Luis Peñas –el denunciant del ‘cas Gürtel’– i Juan José Moreno, i amb l’exdona de Correa i excap de Gabiente d’Ajuntament, Carmen Rodríguez Quijano.

El restant ha sigut abonat de manera solidària amb Jesús Sepúlveda, l’exalcalde de Pozuelo de Alarcón i exmarit de l’exminsitra de Sanitat Ana Mato.

Notícies relacionades

Al llarg de 1.844 folis, la Sala Penal del Tribunal Suprem va explicar en la seva sentència que el PP va ser portat al procés com a partícip a títol lucratiu perquè es pressuposa que com a beneficiari no només no va participar en el delicte sinó que va desconèixer la seva comissió.

Tot i així, va destacar que si la formació política hagués tornat els 245.000 euros hauria evitat ser present en el judici contra la xarxa corrupta liderada per Francisco Correa.