Reunió del Consell Executiu

La Generalitat demana que no es vagi de compres «en grup»

  • L’Executiu anticipa que Catalunya no avançarà de tram aquesta setmana
  • Aboca 300 milions en ajuts per arribar a tots els autònoms
zentauroepp54287625 14 07 2020 la portavoz del govern  meritxell bud   catalu a 200801132926

zentauroepp54287625 14 07 2020 la portavoz del govern meritxell bud catalu a 200801132926 / GENERALITAT

1
Es llegeix en minuts

Catalunyano canviarà aquesta setmana de tram de flexibilització de les restriccions.El Govern català va mostrar aquest dimartspreocupació per les imatges vistes aquest cap de setmana llarg, amb grans aglomeracions als eixos comercials urbans. Això no obsta perquè el mateix Executiu pugui revisar alguna de les normes, com el tancament dels centres comercials que provoca, per una limitació de l’oferta, un augment de l’afluència als centres de les ciutats. La portaveu governamental, Meritxell Budó, va cridar a «sortir de compres només o en parella ino en grup», precisament per evitar les multituds.

«Tenim la taxa de contagi, la R, a 0,95 i hi ha 370 malalts a les ucis, valors encara molt alts», va contextualitzar Budó, que va assenyalar que no s’avançaria de tram fins que aquesta R torni als valors d’una setmana, al voltant del 0,7. És a dir, que 100 contagis n’ocasionen, a tot estirar, 70 més.

Notícies relacionades

De moment, va explicar la consellera de Presidència, es manté l’anomenat ‘pla Nadal’, que preveu reunions de fins a 10 personis i dues bombolles de convivència i un relaxament de l’horari del toc de queda fins a la matinada. Però tot es manté sota estudi en funció de l’evolució de les dades. «Hem de ser conscients que el virus és aquí», va sentenciar.

Ajuts a autònoms

El Govern va aprovar, així mateix, una nova partida de 300 milions, que provenen dels fons de contingència, per poder completar totes les demandes rebudes dels autònoms catalans. Amb aquesta bossa es completarà l’ajuda de 2.000 euros per cap que va prometre l’Executiu i que ha tingut, amb aquesta, tres fases, la primera, i polèmica, va satisfer uns 10.000 autònoms. La segona, després del fiasco de fa unes setmanes, va servir per formalitzar una llista i ampliar el nombre de beneficiats.