Viatge a Rabat

Iglesias no acompanyarà Sánchez a la cimera bilateral amb el Marroc

  • El vicepresident segon no viatjarà finalment al país veí el pròxim 17 de desembre
  • Els socialistes i els morats van discrepar per la realització d’un referèndum per als sahrauís
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Iglesiasno formarà part de la delegació espanyola que acudirà alMarrocel pròxim 17 de desembre per a una cimera bilateral. Malgrat que en un primer moment semblava que el vicepresident segon del Govern viatjaria fins al país veí, al final no formarà part del grup de ministres que acompanyaràPedro Sánchez. La baixa del líder d’Unides Podemes produeix després que fa una setmanesels socialistes i els morats xoquessin per la qüestió sahrauí, un assumpte que toca de ple les relacions amb el Marroc.

Amb els pitjors dies de la crisi migratòria viscuda a les Canàries encara pròxims, Sánchez volarà la setmana vinent a Rabat, entre altres assumptes, per tractar el tema de la immigració. Junt amb ell, viatjaran diversos ministres per firmar una sèrie dememoràndums d’entesa amb els seus respectius homòlegs marroquins, i entre ells no hi haurà Iglesias. Del sector morat del Govern només hi acudirà la ministra de Treball,Yolanda Díaz.

Des del Govern assenyalen que la baixa d’Iglesias del viatge es deu a la pandèmia decoronavirus, que ha obligat l’Executiu espanyol a reduir el nombre de persones que conformaran la delegació que acudeixi al Marroc.

Xoc intern

Notícies relacionades

Fa setmanes l’Executiu de coalició es va tensionar per la posició d’Unides Podem respecte a la qüestió sahrauí. El vicepresident segon va demanar a través de Twitter la realització d’un referèndum d’autodeterminacióper al poble sahrauí. Una proposta que després va ser impulsada des del grup parlamentari d’Unides Podem.

Els socialistes es van mostrar molestos perquè el gest d’Iglesias podia espatllar les relacions amb el Marroc, que es considera un soci estratègic per abordar la crisi humanitària que s’està vivint a les illes Canàries amb l’arribada contínua de pasteres i caiucs A més, en les files del PSOE van recordar que el rumb de lapolítica exteriorcompeteix únicament al president del Govern i a la ministra del ram,Arancha González Laya.