Sondeig del GESOP

Enquesta eleccions a Catalunya el 2021: ERC es manté al capdavant i el PSC s’acosta a JxCat

El president de la Generalitat  Quim Torra  el vicepresident  Pere Aragones  i la portaveu de JxCAT al Congres  Laura Borras  aquest 17 9 2020 a les portes del Tribunal Suprem (horitzontal) Roger Pi de Cabanyes ACN

El president de la Generalitat Quim Torra el vicepresident Pere Aragones i la portaveu de JxCAT al Congres Laura Borras aquest 17 9 2020 a les portes del Tribunal Suprem (horitzontal) Roger Pi de Cabanyes ACN / Roger Pi de Cabanyes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A poc més de dos mesos per a les eleccions catalanes, previstes per al 14 de febrer,ERCcontinua en primera posició amb un avantatge de 2,6 punts sobreJxCat, que, tot i que consolida la seva segona plaça, veu acostar-se el PSC. Segons l’enquesta preelectoral del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO, els republicans guanyarien els comicis amb el 22% dels vots i35-36 escons(ara en tenen 32) i els postconvergents es quedarien amb el 19,4% dels sufragis i30-31 diputats(avui en tenen 34). En tercer lloc, els socialistes obtindrien el 18,9% de les paperetes i27-28 parlamentaris(ara en tenen 17).

Notícies relacionades

Una altra dada destacada del sondeig és l’enfonsament cada vegada més gran deCiutadans, que passaria de primera a quarta força política, i de 36 a 13-14 escons, amb el 10,6% dels vots. Per darrere dels taronges se situariaCatalunya en Comú-Podem, amb el 7,5% dels sufragis i 8-9 diputats; elPP, amb el 5,9% de les paperetes i 7-8 parlamentaris; laCUP, amb el 5% dels vots i 6-7 representants; iVox, que consolida la seva entrada al Parlament amb el 4,5% dels sufragis i 4-5 escons. ElPDECates quedaria a sis dècimes d’accedir a la Cambra catalana.

ERC podria escollir entre continuar governant amb JxCat, buscant la crossa parlamentària de la CUP o els comuns, ressuscitar el tripartit amb el PSC i Catalunya en Comú-Podem, o intentar governar en solitari recolzant-se en unageometria variable de pactes. No obstant, l’independentisme surt reforçat en aquesta enquesta, ja que passaria de sumar 70 diputats a71-74, i en vots seguiria per sota del 50%, però s’enfilaria fins al48,8%, un punt i mig més que en les últimes eleccions autonòmiques.