des de la presó

Kantauri ingressa a l'uci d'un hospital murcià després de tenir un infart

Institucions Penitenciàries tenia previst traslladar l'històric cap d'ETA a Logronyo després d'haver progressat a segon grau

zentauroepp6683340 kantauri201130113208

zentauroepp6683340 kantauri201130113208 / POOL

1
Es llegeix en minuts
Efe

José Javier Arizcuren Ruiz, Kantauri, històric cap d’ETA pres a la presó Murcia II (Campos del Río) es manté a l’uci de l’hospital Virgen de la Arrixaca de Múrcia després de tenir un infart a la presó, han informat fonts policials.

L’exdirigent etarra va ser traslladat aquest diumenge, cap a les 19.30 hores, des de la presó a les urgències del centre sanitari, des d’on va passar a la Unitat de Cures Intensives cap a les 21 hores i va quedar sota custòdia del Cos Nacional de Policia. 

L’infart de Kantauri es va produir tres dies després que la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, dependent del Ministeri de l’Interior, ordenés el trasllat a presons pròximes al País Basc de Kantauri i de cinc reclusos més de la banda terrorista.

Institucions Penitenciàries tenia previst traslladar l’històric cap d’ETA a Logronyo després d’haver progressat a segon grau (el règim ordinari de compliment) a proposta de la Junta de Tractament de la presó murciana.

Destaca Presons que l’excap d’ETA ha acceptat la legalitat penitenciària i ha remès escrits en els quals renuncia a la violència i lamenta i reconeix la seva responsabilitat en el dolor causat a les víctimes.

Va ingressar a la presó el 17 de desembre del 2001 i compleix una condemna de 30 anys pels delictes d’assassinat, atemptat, segrest, dipòsit d’armes, detenció il·legal i falsificació. Complirà les tres quartes parts de la pena el juny del 2025.

A Kantauri se’l responsabilitza de 20 assassinats i del disseny de la campanya d’atacs contra polítics del PP i de l’intent d’assassinat del rei Joan Carles a Mallorca el 1995. Va ser el primer etarra entregat per França en virtut del mecanisme d’entrega temporal el 2001. 

Notícies relacionades

El 2016, el jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco el va processar per ordenar el segrest i posterior assassinat el juliol del 1997 del regidor del PP a Ermua Miguel Ángel Blanco. 

Dos anys després, va haver de ser ingressat a l’hospital de Múrcia per una malaltia cardíaca. 

Temes:

Múrcia ETA